Aantal rokers neemt af

Aantal rokers neemt af

, door GoedkoopsteZorgverzekering.nl

Het aantal rokers in Nederland neemt af, tenminste, dat is de verwachting over dit jaar zei staatssecretaris Van Rijn van Volksgezondheid. Het aantal rokers van 15 jaar en ouder zal naar verwachting rond de 25% uitkomen.

Afnemend aantal rokers

In 2012 bedroeg het aantal Nederlandse rokers nog 26%. Het aantal rokers is sinds de jaren ’60 van de vorige eeuw hard afgenomen. Toen rookte nog een geschatte 95% van de volwassen mannen en zo’n 30% van de vrouwen. Na jaren van scherpe daling is het aantal roker procentueel gezien relatief stabiel. De laatste jaren is er echter weer een dalende trend waar te nemen, van 28% in 2009 naar 27% in 2011, 26% in 2012 en 25% in 2013. In Nederland worden jaarlijks zo’n 23 miljard sigaretten verkocht. (bron: Stivoro)

Positieve verwachtingen voor de toekomst

De staatssecretaris toonde zich optimistisch voor de toekomst. Door extra maatregelen om roken tegen te gaan zoals het verhogen van de minimumleeftijd voor het kopen van tabak en pakjes te voorzien van foto’s met de gevolgen van roken is de verwachting dat het aantal rokers nog verder zal dalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.