Academische ziekenhuizen niet voor iedereen

Academische ziekenhuizen niet voor iedereen

, door GoedkoopsteZorgverzekering.nl

Ziekenhuis

Het is mogelijk dat mensen die een budgetpolis hebben vanaf aankomend jaar niet meer naar academische ziekenhuizen kunnen gaan. Niet alle zorgverzekeraars hebben een contract afgesloten met academische ziekenhuizen waardoor een bezoek aan deze ziekenhuizen dus ook niet vergoed wordt, stelt voorzitter van patiëntenfederatie NPCF Wilna Wind.

Toegankelijke zorg

Een budgetpolis is de goedkoopste polis die er gekozen kan worden. Met deze polis kan de patiënt slechts bij enkele ziekenhuizen en zorgverleners terecht voor een volledige vergoeding van de zorgkosten. Deze ziekenhuizen kunnen de patiënten wel doorverwijzen naar een academisch ziekenhuis mocht dit nodig zijn. Alleen met deze doorverwijzing zal de behandeling in het academisch ziekenhuis wel door de budgetpolis vergoed worden.

De federatie zal vandaag met de zorgverzekeraars in gesprek gaan. NPCF eist dat de vergoeding van behandelingen in academische ziekenhuizen in alle polissen vergoed wordt. Een behanding in een een academisch ziekenhuis kan voor een patiënt van groot belang zijn, waardoor het volgens de federatie niemand onthouden mag worden. Volgens Win wordt de specialistische zorg steeds meer op een plek geconcentreerd. “Dit is erg goed voor de kwaliteit van de zorg, maar deze moet dan wel voor iedereen toegankelijk zijn”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.