Anno12 toch niet van start in 2015

Anno12 toch niet van start in 2015

, door GoedkoopsteZorgverzekering.nl

Nederland zal toch geen zorgverzekeraar rijker zijn in 2015. De zorgverzekeraar Anno12 die al jaren aan de weg timmert blijkt tegen de verwachtingen in niet te starten in 2015. Dit ondanks dat er de afgelopen maanden al een zorgverzekering afgesloten kon worden via de website van Anno12.

Na goedkeuring van De Nederlandsche Bank (DNB) en de Nederlandse Zorgautoriteit (Nza) leek de weg vrij voor de eerste nieuwe zorgverzekeraar sinds de liberalisatie van de zorgverzekering. Dat het oprichten van een nieuwe zorgverzekeraar bepaald geen sinecure is blijkt uit de korte maar veelbewogen historie van Anno12. Nadat het was gelukt om de benodigde fondsen te vergaren, on andere via crowdfunding, besloot Anno12 in 2014 niet van start te gaan omdat de premies te laag waren. Door de prijzenslag onder zorgverzekeraar kon de jonge zorgverzekeraar geen kostendekkende premie bieden die concurrerend was met andere zorgverzekeraars.

Ditmaal wordt de introductie van Anno12 uitgesteld omdat het doel van 10.000 verzekerden te hoog gegrepen lijkt. De Schiedamse verzekeraar DSW neemt de verzekerden van Anno12 over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.