Autoverzekering Jongeren

Autoverzekering Jongeren

, door GoedkoopsteZorgverzekering.nl

Je bent achttien geworden en hebt voor je verjaardag je eerste rijles van je ouders cadeau gehad. Voor je het weet ga je op voor je rijexamen en mag je even later je rijbewijs op gaan halen. En dat betekent dat je dus ook een auto kan kopen! De aanschaf van een auto kost je natuurlijk al geld, maar dat geldt natuurlijk ook voor de benzine, wegenbelasting en je wettelijk verplichte autoverzekering. En die kosten wil je natuurlijk zo beperkt mogelijk houden.

Jongeren zijn een risicogroep

Omdat jij als jongere voor autoverzekeraars binnen een zogeheten ‘risicogroep’ valt, vragen ze meer premie. Jongeren betalen best veel voor hun autoverzekering. De gemiddelde premie ligt ook boven het landelijk gemiddelde van € 322,- per jaar. Autoverzekeringen voor jongeren zijn duurder omdat dat zij meer schade rijden dan ‘ervaren’ rijders. Veel autoverzekeraars vragen daarom een toeslag voor bestuurders tot 25 jaar. Niet eerlijk natuurlijk, maar dat is helaas niet anders.

Soorten autoverzekeringen

Je kunt je auto op drie manieren verzekeren. De meest voorkomende en ook goedkoopste dekking is de WA-dekking. Wil je voor meer zaken verzekerd zijn, dan kun je kiezen voor de dekkingen Beperkt Casco of Volledig Casco. We leggen de drie dekkingen in het kort voor je uit:

  • WA verzekering
    Wettelijke aansprakelijkheidsverzekering die wettelijk verplicht is en schade aan derden vergoedt.
  • WA Beperkt Casco
    Naast schade aan anderen ben je ook verzekerd voor schade aan je eigen auto door o.a. brand, storm, kortsluiting, hagel, diefstal, ruitbreuk, overstekend wild etc. (invloeden van buitenaf).
  • WA Volledig Casco
    Vergoed alle schades aan je eigen auto en ook schades door eigen schuld en schade tijdens parkeren (vandalisme).

Maak de goede keuze

Het ligt onder andere aan het gewicht en het bouwjaar van je auto hoeveel premie je gaat betalen voor je autoverzekering. Net als bij de aanbieders van zorgverzekeringen zijn er natuurlijk ook verschillen qua premie voor je autoverzekering. Check dus even welke maatschappij het meest aantrekkelijk en voordelig voor je is.

Op zoek naar de goedkoopste jongeren zorgverzekering? Vergelijk nu en vind een jongeren zorgverzekering

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.