Bespaar zorgkosten door gezond te leven

Bespaar zorgkosten door gezond te leven

, door GoedkoopsteZorgverzekering.nl

Je kunt flink op zorgkosten besparen door gezond te leven. Hoewel je er misschien niet direct mee bezig bent, kun je jaarlijks veel geld besparen door te werken aan een gezonde levensstijl. Je gezondheid is geld waard, dus is het zeker een aanrader om te investeren in een goede gezondheid. Hoe pak je dat aan, wat levert het je op en wat maakt dit de moeite waard?

Wat je niet kunt veranderen aan je zorgkosten

Je zorgpremie kun je helaas niet beïnvloeden, tenzij je de keuze maakt voor een extra vrijwillig eigen risico op je zorgverzekering. Je eigen risico is ook iets waar je niets aan kunt doen en waar je veelal mee te maken krijgt, net als je eigen bijdrage die niet onder het eigen risico valt. Wat wel werkt is een gezonde levensstijl en daar zorgverzekeraars van op de hoogte stellen.

Ontvang een vergoeding of korting van je zorgverzekeraar

Zorgverzekeraars vinden het belangrijk dat mensen met gezondheid bezig zijn en stimuleren verzekerden dan ook te werken aan een gezonde levensstijl. Bij sommige verzekeraars ontvang je een extra vergoeding vanuit de aanvullende verzekering als je aan je gezondheid werkt. In andere gevallen krijg je korting bij een sportschool als je je verzekeringspas laat zien. Uitstekende methodes om op je maandelijkse zorgkosten te besparen, nietwaar?

Investeer in preventieve zorg

De jaarlijkse zorgkosten rijzen de pan uit, de vergrijzing neemt toe en de ontwikkelingen in zorglandschap volgen elkaar in rap tempo af. Dat betekent dat er ook belangrijke keuzes moeten worden gemaakt. Preventieve zorg houdt in dat je investeert in voorzorgsmaatregelen. Daarmee verklein je de kans op ziek worden. Neem bijvoorbeeld de trap in plaats van de lift, ga wekelijks een uurtje baantjes trekken in het zwembad of pak wat vaker de fiets in plaats van de auto.

Zorgverzekeraars hebben jaarlijks een budget waarop je aanspraak kunt maken als je investeert in preventieve zorg. Uiteraard verschilt dit budget per verzekeraar en aanvullende verzekering. Iets om rekening mee te houden bij het kiezen van een zorgverzekering.

Is gezond leven leuk?

Of gezond leven leuk is? Het is vooral een switch die je maakt en een gewoonte die je doorbreekt. Als je er lekkerder door in je vel zit en je daarmee ook nog eens kosten bespaart in plaats van dat je geld uitgeeft, dan is het zeker de moeite waard om gelukkig en gezond oud te worden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.