Beste zorgidee van Nederland

Beste zorgidee van Nederland

, door GoedkoopsteZorgverzekering.nl

Vanaf vandaag is het initiatief Beste Zorgidee van Nederland weer van start gegaan. De initiatiefnemer, zorgverzekeraar ONVZ, probeert hiermee ideeen te verzamelen over hoe de zorg in Nederland beter kan. Het winnende idee ontvangt 10.000 euro en natuurlijk de kans dat het idee ook daadwerkelijk in praktijk wordt gebracht.

Enkele ideeën uit voorgaande jaren zijn reeds uitgevoerd, hier volgen enkele van de ideeë uit voorgaande jaren.

Het mitella T-shirt

De winnaar van 2013 is een mitella en t-shirt in één. Bedacht door twee scholieren is het idee uit 533 ideeën geselecteerd en hierna door het publiek tot winnaar uitgeroepen. Het t-shirt lijkt nog niet in productie te zijn genomen op het moment van schrijven.

De zorgtelevisie

Het beste idee van 2010 is ondertussen al in veel situaties bewaarheid; het ging om het communiceren tussen ouderen en verpleegkundigen via de televisie. Tegenwoordig wordt hier veelvuldig de tablet voor toegepast.

Medicijnen niet weggooien

Een groot gedeelte van de uitgereikte medicatie wordt ongebruikt weggegooid. Daarom kwam Anja Vissers-Versteegen in 2011 met het idee om medicatie niet weg te gooien maar geseald terug te sturen naar de apotheek waar ongeopende medicatie hergebruikt kan worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.