Break The System

Break The System

, door GoedkoopsteZorgverzekering.nl

Break The System

Dinsdag 27 januari 2015 wordt een dag die Nederland niet snel zal vergeten. Dat is althans wat Break The System ons wil doen geloven. De organisatie die al enige beruchtheid verwierf met eerdere acties tegen de bezuinigingen in de zorg wil op de bewuste dinsdag het Binnenhof voor onbepaalde tijd bezetten.

Eerder wist Break The System al 42.000 handtekeningen te verzamelen als protest tegen het huidige zorgstelsel. Op 18 oktober dit jaar werd de roep om de marktwerking in de zorg ongedaan te maken kracht bijgezet met een demonstratie op het Amsterdamse Museumplein. De organisatie en haar volgers zijn van mening dat de zorg verwaarloosd wordt en het huidige zorgstelsel beter zorgt voor de staatskas en de portemonnee van zorgverzekeraars dan voor de betalende burger.

Met de geplande bezetting van het Binnenhof wil Break The System een uiteenlopend scala aan maatschappelijke problemen aan de kaak stellen. Zo zal niet alleen het aftreden van het kabinet Rutte 2, het afschaffen van het leenstel voor studenten en hulp voor mensen in nood worden bedongen, ook zal een bindend referendum over een vetrek van Nederland uit de EU worden bedongen.

Op de Facebook pagina Regeringswaanzin waaruit Break The Systeem is voortgekomen hebben 1.970 mensen al aangegeven de demonstratie bij te zullen wonen. Deelnemers wordt aangeraden zich warm aan te kleden en in te slaan op warme chocomel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.