De Beste Zorgverzekering 2013

De Beste Zorgverzekering 2013

, door GoedkoopsteZorgverzekering.nl

Wat is de beste zorgverzekering 2015? In dit artikel helpen we u aan de hand van drie stappen kiezen wat de beste zorgverzekering voor u persoonlijk is.

1. Hoeveel zorgkosten verwacht u?

Wanneer u veel zorgkosten verwacht te maken komend jaar is het verstandig om te kiezen voor een laag / het wettelijk verplicht minimum eigen risico. Voor 2013 bedraagt dit 350 euro. Wanneer u weinig tot geen zorgkosten verwacht te maken kun u kiezen voor een verhoogd vrijwillig eigen risico tot maximaal 850 euro, dit scheelt in uw zorgpremie.

2. Wat voor zorgkosten verwacht u te maken?

Veel voorkomende ziektekosten worden vergoed door het basispakket, waaronder veelvoorkomende medicatie, huisartsbezoeken en ziekenhuisbezoek. Wanneer u echter zorgkosten verwacht te maken zoals fysiotherapie voor een sportblessure of tandartskosten is het verstandig om een aanvullende verzekering te nemen. Voor volwassenen zijn deze zaken namelijk niet verzekerd in het basispakket.

3. Vindt u vrije zorgkeuze belangrijk?

2013 is wellicht het laatste jaar waarin u voor een restitutiepolis, oftewel vrije zorgkeuze, kunt kiezen. Het kabinet heeft in het regeerakkoord aangegeven dit te willen afschaffen. Wanneer u een basisverzekering met vrije zorgkeuze heeft kunt u zelf kiezen door welke zorgverlener (huisarts, ziekenhuis) u behandeld wilt worden. Wanneer u een naturaverzekering heeft (geen vrije zorgkeuze) bent u aangewezen op de zorgverlener in uw buurt waar uw zorgverzekeraar afspraken mee heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.