De budgetpolis, iets voor jou?

De budgetpolis, iets voor jou?

, door GoedkoopsteZorgverzekering.nl

Zorg is de afgelopen jaren steeds duurder geworden. Bovendien vindt de overheid het belangrijk dat de zorg steeds beter wordt en dat verzekerden bewuster omgaan met zorg. Dat is voor minister Edith Schippers reden geweest om de budgetpolis in het leven te roepen. Deze polis verschilt in premie in vergelijking met andere zorgpolissen. De grote vraag is natuurlijk of een budgetpolis ook iets voor jou is?

Beperkt aantal zorgaanbieders en geen vrije zorgkeuze

Verwacht je in 2016 weinig gebruik te maken van zorg? Dan is de budgetpolis wellicht iets voor jou. Het is een zorgpolis met een beperkt aantal zorgaanbieders. De beperking van de vrije zorgkeuze is dan wel direct een nadeel. Je kunt niet meer bij alle zorgverleners terecht zoals je voorheen gewend was. In de praktijk betekent dat je dus soms langer moet reizen om bij een zorgverlener uit te komen die een contract heeft met een zorgverzekeraar.

Het risico van de budgetpolis

Ga je langs in een ziekenhuis dat geen contract heeft gesloten met jouw zorgverzekeraar? Dan is de kans groot dat je een gedeelte van de zorgkosten zelf moet betalen. Als je geen spaarpotje achter de hand hebt, kan dit natuurlijk rauw op je dak vallen. Toch kan de budgetpolis wel degelijk aantrekkelijk zijn voor je als je al jaren achter elkaar geen zorgkosten maakt. Probeer de diverse aanbieders zoveel mogelijk mogelijk met elkaar te vergelijken, voordat je een beslissing maakt welke polis het wordt.

Welke bespaarmogelijkheden zijn er nog meer?

Naast de budgetpolis zijn er nog meer mogelijkheden om te besparen op je zorgverzekering. Zo kun je naast het verplichte eigen risico van 385 euro ook nog kiezen voor een vrijwillig eigen risico van totaal 500 euro. Hiermee betaal je fors minder premie voor je zorgpolis. Uiteraard moet je dan wel zo min mogelijk zorgkosten maken, anders verlies je alsnog kostbare euro’s.

Wil je ook voor 2016 een zorgverzekering of budgetpolis die goed bij je wensen aansluit? Onze handige tool helpt je graag verder op weg. Bij ons kun je gemakkelijk tientallen aanbieders met elkaar vergelijken op premie en op voorwaarden. Uiteraard geldt dat ook voor de budgetpolis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.