De eerste zorgverzekeraars maken de premie bekend

De eerste zorgverzekeraars maken de premie bekend

, door GoedkoopsteZorgverzekering.nl

Na heel lang wachten, hebben de eerste zorgverzekeraars de premie bekend gemaakt voor het nieuwe verzekeringsjaar. Hoewel DSW dat al een tijdje geleden deed en geen verhoging doorvoerde voor de premie, hebben andere verzekeraars dat wel gedaan. Zo hebben zowel IZA en UMC de premie verhoogd van de zorgverzekering. Beide zorgverzekeraars zijn onderdeel van VGZ.

Een forse stijging van de zorgpremies

IZA voert een verhoging door van 9 procent op zowel de basisverzekering als de aanvullende verzekering. UMC gaat daarin nog een stapje verder en verhoogt de totale premie van de basisverzekering met maar liefst 16 procent. Zowel op de natura polissen als de restitutie polissen wordt een verhoging van de premies doorgevoerd.

Bij IZA stijgt de natura verzekering met 8,8 procent en bij de aanvullende verzekeringen stijgen de premies met een percentage van tussen de 5 en 10 procent. Ook bij UMC worden er forse premieverhogingen doorgevoerd, zowel op de basisverzekering als de aanvullende verzekering. Een aanvullende verzekering bij UMC wordt verhoogd met maar liefst 62,9 procent.

De kans wordt steeds kleiner dat de zorgpremie zal dalen

Nu de eerste zorgverzekeraars met hun zorgpremie naar buiten zijn getreden, is de kans niet heel groot dat andere verzekeraars de trend van DSW zullen aanhouden. Veel verzekeraars zullen ervoor kiezen om nu ook hun zorgpremie te verhogen voor het nieuwe verzekeringsjaar. Dat betekent dat heel veel verzekerden op zoek zullen gaan naar een nieuwe zorgverzekering.

De forse premiestijging is vooral erg interessant, aangezien het kabinet eerder aangaf dat de zorgpremie met maximaal 114 euro zou stijgen. UMC ziet hier met een bedrag van 164 euro op jaarbasis flink boven. Andere verzekeraars hebben nog tot en met 18 november 2014 de tijd om de zorgpremie voor het nieuwe verzekeringsjaar bekend te maken. Zal bij elke verzekeraar zo’n flinke premiestijging te verwachten zijn?

Wat kun je doen als verzekerde?

Met de kennis die je nu hebt, kun je ervan uitgaan dat bijna elke verzekeraar wel een verhoging zal doorvoeren op de zorgpremie. De vraag is echter wel hoe hoog die premiestijging zal worden. Dat betekent dat jij als verzekerde flink aan de slag zult moeten gaan, des te meer omdat je door te vergelijken flink wat premie kunt besparen op je zorgverzekering. Tijdens het vergelijken kun je gebruikmaken van de handige tool op onze website. Je kunt dan eenvoudig premies en voorwaarden met elkaar vergelijken.

Voordat je daadwerkelijk gaat vergelijken, is het handig om nog even te wachten op de zorgpremies van de andere zorgverzekeraars. Je hebt dan meer vergelijkingsmateriaal en kunt dan doelgerichter een keuze maken welke zorgverzekering het beste bij jou past.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.