De nieuwe zorgpolis is nog niet rond

De nieuwe zorgpolis is nog niet rond

, door GoedkoopsteZorgverzekering.nl

De onderhandelingen tussen verzekeraars en ziekenhuizen zijn nog in volle gang. Verzekerden weten nog steeds niet op welke zorg zij kunnen rekenen in 2016. Verzekerden zijn daarom op dit moment de dupe van de nieuwe zorgpolis in 2016. Daardoor wordt het een stuk onduidelijker waar zij een nieuwe zorgpolis kunnen afsluiten. Wat is er precies aan de hand en waar moet jij als verzekerde rekening mee houden?

Geen akkoord over de prijs

Ziekenhuizen en verzekeraars zijn het nog steeds niet eens over de prijs voor het nieuwe verzekeringsjaar. Momenteel heeft nog maar de helft van alle ziekenhuizen een contract gesloten met een verzekeraar. Juist omdat er nog zoveel onduidelijk is in deze zaken, wordt het voor verzekerden een stuk lastiger gemaakt om te kiezen voor een zorgverzekering die bij hun wensen aansluit. Dat begint al bij het vergelijken van de verschillende basisverzekeringen. Als consument kun je dus eigenlijk geen kant op.

De NZa moet ingrijpen

Regeringspartijen en VVD vinden dat de Nederlandse Zorgautoriteit direct moet ingrijpen, maar deze zegt weinig te kunnen doen aan deze kwestie. Volgens de NZa heeft zij geen bevoegdheid om verzekeraars of ziekenhuizen hierop aan te spreken. De politiek vindt zelfs dat verzekeraars consumenten momenteel misleiden. Niet alle informatie is namelijk al bekend, terwijl dit wel het geval zou moeten zijn. Daarom eisen de regeringspartijen dat de consument meer tijd krijgt om over te stappen naar een andere zorgverzekeraar.

Wat kun jij doen als verzekerde?

Nu je deze kennis hebt, is het belangrijk om na te gaan wat je zelf kunt doen om vervelende scenario’s te voorkomen. Stap niet overhaast over naar een andere zorgverzekeraar. Je kunt beter even wachten met het maken van een keuze voor een nieuwe zorgverzekeraar. Zeker als je een zorgverzekering wenst met een beperkt aantal zorgverleners is dit zeker aan te raden. Bovendien is het verstandig om altijd de kleine lettertjes goed door te lezen bij een verzekeraar. Is alle informatie al bekend die jij nodig hebt om een goede keuze te maken? Zo niet, wacht dan nog even met het maken van een keuze!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.