Demonstratie tegen sluiting Sionsberg

Demonstratie tegen sluiting Sionsberg

, door GoedkoopsteZorgverzekering.nl

Vandaag wordt in Dokkum gedemonstreerd voor het behoud van het streekziekenhuis De Sionsberg. Volgens Taeke Visser is de sluiting de schuld van zorgverzekeraar Friesland Achmea. De zorgverzekeraar zou in 2011 al plannen hebben gekoesterd om het ziekenhuis te sluiten alleen de lokale bevolking stak hier toen een stokje voor door massaal in opstand te komen aldus de voorzitter van actiegroep Red de Sionsberg. De actiegroep is van plan zo veel mogelijk mensen te mobiliseren hun zorgverzekering bij Friesland Achmea op te zeggen en over te stappen naar een andere zorgverzekeraar zoals DSW of Beter Dichtbij, zorgverzekeraars die wel geloven in de levensvatbaarheid van het ziekenhuis.

De Sionsberg sluit niet vanwege ontevredenheid bij de patiënten; het ziekenhuis voerde vorig jaar de ranglijst van patienttevredenheid aan uitgevoerd door Elsevier. De sluiting is echter onafwendbaar geworden doordat eigenaar Zorggroep Pasana te kampen had met een schuld van 40 miljoen euro.

Het ziekenhuis werd ooit mede-gefinancierd door middel van de verkoop van luciferdoosjes. In winkels werden luciferdoosjes verkocht waarvan de opbrengst naar het ziekenhuis ging onder de leus ‘Geen ander merk bij ieder thuis, dan lucifers van het ziekenhuis’. Uiteindelijk was de begroting rond en werd in 1954 een vergunning verleend voor de bouw van het ziekenhuis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.