Dertien weken kamperen voor het gemeentehuis

Dertien weken kamperen voor het gemeentehuis

, door GoedkoopsteZorgverzekering.nl

Thuiszorg Steenwijk

Vakbondsacties tegen de massaontslagen sorteren op sommige plekken in ons land effect. In de Overijsselse plaats Steenwijk hebben actievoerders dertien weken lang voor het gemeentehuis gekampeerd met een actietent. Met succes, de 300 thuishulpen die hun werkzouden verliezen behouden hun baan. Zorggroep Oude en Nieuwe Land heeft besloten de thuiszorgmedewerkers uit Steenwijkerland, Urk en Noordoostpolder toch in dienst te houden.

Door het behaalde succes wordt de actietent momenteel weer afgebroken. De actie werd geïnitieerd door vakbond Abvakabo FNV. De vakbond heeft in het gehele land vakbondsacties georganiseerd als protest op de hervormingen in de zorg. Eerder werden al 159.000 handtekeningen voor goede zorg overhandigd aan politici van PvdA, GroenLinks en SP.

Het protest in Steenwijk spitste zich toe op het ontslag van thuishulpen. Door de hervormingen in de zorg wordt vanaf 2015 eenvoudige thuishulp waaronder eenvoudig schoonmaakwerk niet meer automatisch vergoed. Sommige gemeenten zullen helemaal geen vergoeding meer bieden voor thuishulp. Thuishulporganisaties dekken zich nu al in voor de bezuinigingen door thuishulpen te ontslaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.