Besnijdenis op niet-medisch noodzakelijke gronden vergoed door Zilveren Kruis

Gepost op door GoedkoopsteZorgverzekering.nl

Niet-medisch noodzakelijke besnijdenis wordt vergoed door Zilveren Kruis, zo bericht weblog De Dagelijkse Standaard (DDS) vandaag. De vergoeding van besnijdenis wordt actief gepromoot door het OMNIA collectief.

Besnijdenis zorgverzekering vergoeding

OMNIA is naar eigen zeggen “Hét collectief voor kleurrijk Nederland” en is er op gericht het zorgaanbod voor multiculturele Nederlanders passend te maken. Al roept de gebruikte foto van OMNIA de associatie met vrouwenbesnijdenis op, licht Zilveren Kruis in een reactie toe:

“We hebben het over besnijdenissen bij mannen en jongens.”

Wat vind jij? Zou besnijdenis op niet-medische gronden moeten worden vergoed door de zorgverzekering? Discussieer mee, laat onderstaand je reactie achter!

Reacties

 1. Ruqayya Iba' Bahar schreef:

  Geweldig, scheelt zo 275 euro voor die kleine van me

 2. FL Hamers schreef:

  ik vind dit tweeledig, enerzijds vind ik dat elke niet medisch noodzakelijke ingreep niet thuis hoort in de zorg verzekering. We hebben onze zorg verzekering zo uitgekleed dat zelfs medisch noodzakelijke medicatie zoals maag bescherming niet meer wordt verzekerd, iets zoals dit hoort niet thuis in een pakket waarmee we onze gezondheid waarborgen, dit gaat niet over gezondheid.

  Daarnaast is er niks mis met een groep mensen die elke maand een centje bij elkaar leggen, om vervolgens de plastische chirurgie voor hun kinderen mee te financieren. er moet dan wel gewaarborgd worden dat enkel zei die ook daadwerkelijk van het potje gebruik willen maken mee inleggen, praktisch gezien betekent dit dat het nooit in het basispakket mag zitten maar wel in een aanvullend pakket.

 3. oma marie schreef:

  moest niet mogen!!!mijn dochter en schoonzoon kregen rekening vorig jaar,kleinzoon moest op medische gronden,na zoveelste ontsteking geopereerd worden,kregen rekening van 1900 euro!!!fbto zou vergoeden,dus niet!!!!blijkt al vanaf geboorte dat dit niet goed zat,en je mag als ouders krom liggen ervoor!!!vind als oma,en niet alleen voor mijn kleinzoon,die toen nog geen 3 jaar was,nu 4enhalf jaar,dat het vergoed moet worden alleen als medisch moet,mijn kleinzoon had zware ontstekingen,antibiotica hielp niet,dus moesten operatie laten doen,er moet zorgvuldiger gekeken worden.

Discussier mee

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.