Ouderen de dupe van bezuinigingen

Gepost op door GoedkoopsteZorgverzekering.nl

Discussie OuderenzorgVanaf 1 januari 2015 worden gemeenten verantwoordelijk over de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Hieronder valt onder andere de huishoudelijke hulp. Veel gemeenten hebben besloten te gaan stoppen met het vergoeden van de huishoudelijk hulp. Dit betekent dat ouderen voortaan zelf hun huishoudelijk hulp moeten gaan zoeken en betalen. Moet u eens indenken, u bent straks 80 jaar en u moet zelf de trap op om uw ramen te zemen. De gemeenten hebben echter een vangnet opgezet die ervoor zorgt dat mensen die niet de middelen hebben om hun eigen hulp te vinden en te betalen een helpende hand te bieden (NOS).

Zijn deze bezuinigen van de gemeenten terecht? Deel uw mening!

Reacties

  1. Hanny schreef:

    Ik heb al 12 jaar dezelfde hulp die mij elke week komt helpen. Ze is als een dochter voor me geworden deze afgelopen jaren. Zij weet ook precies wat er elke week gedaan moet worden. Ik moet elke maand rond zien te komen van mijn aow, dus ik kan haar niet uit mijn eigen zak betalen. Als dit zo door gaat ben ik straks mijn vertrouwde hulp kwijt!!!

  2. an burgwal schreef:

    wat heb je als oud mens nog te vertellen als je niet meer kan wordt je in een stinkend bejaarde huis gestopt en dan moet je gewoon je mond houden ,want als je iets zegt dan is het hommeles

Discussier mee

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.