DSW verlaagt premie basisverzekering

DSW verlaagt premie basisverzekering

, door GoedkoopsteZorgverzekering.nl

Traditiegetrouw heeft de Schiedamse zorgverzekeraar DSW dit jaar als eerste de premie voor de basisverzekering van 2014 aangekondigd. Positief nieuws is dat de premie van de basisverzekering in 2014 fors lager uit zal vallen.

Terwijl de premie dit jaar nog 102,50 euro bedroeg zal de premie komend jaar worden verlaagd naar 95 euro, een daling van 7,50 euro per maand dat jaarlijks neerkomt op een besparing van 90 euro. Eerder verlaagde DSW de premie van haar huidige verzekerden voor de laatste drie maanden van het jaar naar 98,50 euro.

Gevecht om de klant

In 2013 verlaagde DSW ook al haar premie. Overige verzekeraars wachten vaak tot de wettelijke deadline met het bekend maken van hun premie voor het komende jaar. Door de prijsverlaging van DSW kan er echter een gevecht om de klant ontstaan tussen zorgverzekeraars, wat merkbaar zal zijn in de prijs.

Trend van goedkopere zorgpremies

De opnieuw lagere premie past in de trend die in 2012 is ingezet. Toen viel de gemiddelde zorgpremie 11 euro lager uit dan in 2012. Zorgverzekeraars behalen hogere winsten dan verwacht waardoor de premie verlaagd kan worden. Verzekeraars zouden besparen doordat ze minder claims van klanten binnenkrijgen; veel Nederlanders zijn in de crisistijd bang om te moeten bijbetalen bij bezoekjes aan arts of ziekenhuis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.