Eerste zorgpremie bekend: geen verhoging

Eerste zorgpremie bekend: geen verhoging

, door GoedkoopsteZorgverzekering.nl

Zorgverzekeraar DSW houdt de zorgpremie in 2013 hetzelfde als dit jaar. De maandelijke premie kost bij DWS 102,50 euro. Voor 2013 werd algemeen een premiestijging verwacht. Voor het eerst sinds 2009 stijgt de premie niet. Bekijk alle zorgverzekeringen voor 2015 en vind de goedkoopste zorgverzekering die het beste bij jou past!

Het uitblijven van de prijsstijging gaat in tegen de verwachting die minister Schippers van Volksgezondheid eerder uitsprak. Zij ging uit van een gemiddelde prijsstijging van 20 euro over geheel 2013. Zorgverzekeraars noemden de minister hierop irreel, de koepel van zorgverzekeraars ging uit van een gemiddelde prijsstijging van 100 euro over 2013.

Elk jaar is DWS de eerste zorgverzekeraar die met de nieuwe premie komt. Dit is meestal een indicatie wat andere verzekeraars doen met hun premie voor het komend jaar. In oktober komen die met hun nieuwe premies. Deze premies zullen naar verwachting in de buurt liggen van de DWS-premies.

Doordat verzekeraars de laatste jaren goedkopere medicijnen inkopen hoeft de premie niet omhoog. In 2012 is er een forse daling van de kosten farmacie die ook in 2013 doorgaat. Die lagere kosten hebben mede de nu gelijkblijvende premie voor volgend jaar bepaald.

Het eigen risico stijgt wel in 2013. Van 220 euro gaat het eigen risico naar 350 euro. De aanvullende verzekeringen bij DSW stijgen een klein beetje in prijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.