Eigen bijdrage WMO wordt schrikken

Eigen bijdrage WMO wordt schrikken

, door GoedkoopsteZorgverzekering.nl

De eigen bijdrage voor veel zorgkosten is dit jaar flink omhooggegaan. Dit betekent dat veel mensen die vanuit de WMO zorg ontvangen dit in hun portomonnee gaan voelen.

Eind deze maand worden de eerste beschikkingen verstuurd door het Centraal Administratiekantoor (CAK). De organisatie verwacht dat de verhoogde eigen bijdrage toch voor veel mensen onverwacht komt. De organisatie heeft extra mensen in dienst genomen om de verwachte stortvloed aan telefoontjes op te kunnen vangen. “De grootste groep beseft nog niet wat het voor hen betekent” aldus een woordvoerder.

Het CAK is het centrale orgaan dat verantwoordelijk is voor het incasseren van de eigen bijdragen onder de WMO. De eigen bijdrage voor zorg kan verschillen per gemeente.

Uit een onlangs in opdracht van Groenlinks door TNS Nipo uitgevoerde enquete bleek al dat de informatievoorziening rond de wijzigingen in de zorg niet afdoende is geweest. Negentig procent van de ondervraagden gaf aan zich onvoldoende geinformeerd te voelen over de wijzigingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.