Flinke prijsverhoging VGZ en Unive

Flinke prijsverhoging VGZ en Unive

, door GoedkoopsteZorgverzekering.nl

Anders dan het Schiedamse DSW die zijn prijzen gelijk houdt kondigt Uvit vandaag aan dat de premies van haar verzekeraars VGZ en Univé flink omhoog zullen gaan. De percentages waarmee de basisverzekeringen omhoog zullen gaan ligt aan het soort verzekering. De premiestijging zou volgens VGZ worden veroorzaakt doordat de kosten van wijkverpleging vanaf volgend jaar door de zorgverzekeraars moet worden gedragen.

Premiestijging VGZ

De premies van de basisverzekering zullen tussen 6 en 14 procent stijgen. De restitutiepolis (met vrije zorgkeuze) zal het meest in prijs stijgen met 16% naar €113,95 per maand. Ook de naturaverzekering zal flink stijgen in prijs, met 12%. Het minst hard in prijs sijgt de selectieve polis met 6%. Bij deze laatste polis zijn een beperkt aantal zorgverleners zijn gecontracteerd.

Premiestijging Univé

Univé, een zustermerk van VGZ zal ook zijn prijzen verhogen, met 11 voor de naturapolis en 12 procent voor de restitutiepolis. Nieuwe klanten zullen ontzien worden van de prijsstijgingen, nieuwe klanten krijgen het eerste jaar 10 procent korting op de basisverzekering. Aanvullende verzekeringen gaan ook in prijs omhoog maar een stuk bescheidener; de prijzen van aanvullende verzekerkingen van Univé worden 1 euro duurder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.