Gesloten zorginstelling gewoon rustig verder

Gesloten zorginstelling gewoon rustig verder

, door GoedkoopsteZorgverzekering.nl

Langdurige zorg

Terwijl staatssecretaris Martijn van Rijn van Volksgezondheid de Hilversumse zorginstelling Ascensio Zorg vorige week opdroeg de dienstverlening te stoppen gaat de organisatie gewoon rustig verder. Eerder had de Inspectie voor de GezondheidsZorg (IGZ) een rapport naar buiten gebracht met vernietigende kritiek over de zorgverlener.

In naam is Ascensio zorg niet langer actief, in plaats daarvoor is Infinitus zorg gekomen. De twee bedrijven hebben echter exact dezelfde directie waardoor de zorginstelling niet meer dan in naam is veranderd. De twee zorgverleners bieden daarnaast exact hetzelfde dienstenpakket aan, ondersteuning van jongeren die niet zelfstandig kunnen wonen. De IGZ en gemeente lijken machteloos te staan. Wel zullen de verleende diensten van Infinitus zeer nauwgezet gevolgd worden.

De burgermeester van Hilversum, Pieter Broertjes is “niet enthousiast en buitengewoon verbaasd”. Aangezien de sluiting van Ascensio is geïnitieerd door de staatssecretaris is nu als eerste het ministerie aan zet.

De problemen bij Ascensio waren al jaren een doorn in het oog van buurtbewoners. De jongeren zouden voor veel overlast zorgen in de buurt. Na inspectie door de IGZ bleek dat er veel achterstallig onderhoud bestond, het vies was en het bovendien ontbrak aan begeleiding van de jongeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.