Gevangenisstraf voor miljoenenfraudeurs

Gevangenisstraf voor miljoenenfraudeurs

, door GoedkoopsteZorgverzekering.nl

Zorgfraude

Gisteren zijn de personen die zich schuldig hebben gemaakt aan de miljoenenfraude veroordeeld. De Haagse rechtbank heeft gisteren bepaald dat negen mensen een gevangenisstraf krijgen oplopend tot 3,5 jaar. Bij de miljoenenfraude is onder andere Zorgverzekeraar CZ opgelicht.

Valse documenten

In totaal werden er elf mensen ervan verdacht betrokken te zijn bij de miljoenenfraude. Uiteindelijk zijn er drie vrouwen en zes mannen opgepakt. Deze personen werkten in de thuiszorg en hebben valse facturen bij de zorgkantoren ingediend. Het extra geld dat ze hiermee verdienden werd in de eigen portemonnee gestopt. CZ Zorgkantoor was onder andere de dupe van deze valse factureren. Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) heeft valse documenten van patiƫnten ontvangen. Bij deze patiƫnten werden ernstige aandoeningen opgevoerd waardoor de oplichters hogere persoonsgebonden budgetten verkregen. Daarnaast is ook de Belastingdienst door deze personen opgelicht met valse documenten. In totaal gaat het om een fraudebedrag van 2,4 miljoen Euro.

Vrijgesproken

Een ambtenaar van het CIZ is een van de personen die gevangenisstraf heeft toegewezen gekregen. De corrupte ambtenaar heeft een half jaar celstraf gekregen voor omkoping. Door deze omkoping is voor minstens een half miljoen Euro aan AWBZ-gelden gefraudeerd. Een bestuurder van een zorgorganisatie is wel vrijgesproken. Na onderzoek bleek dat zij niet goed toezicht heeft gehouden, maar dat dit geen celstraf tot gevolg heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.