Gezonde voeding

Gezonde voeding

, door GoedkoopsteZorgverzekering.nl

Voeding speelt een belangrijke rol bij je gezondheid. Zo is er een duidelijk verband tussen voeding en overgewicht. In het algemeen eet je gezond als je genoeg onverzadigd vet, groente en fruit binnen krijgt. Het totale gezondheidsverlies door ongezonde voeding is vergelijkbaar met het gezondheidsverlies vanwege roken. Blijf dus gezond eten. Want gezondere mensen komen niet snel in een ziekenhuis terecht en zijn dus ook minder kwijt aan het betalen van eventuele onvoorziene ziektekosten. 

Adviezen voor een gezonde leefwijze

  • Zorg voor een gevarieerde voeding.
  • Zorg elke dag voor voldoende lichaamsbeweging.
  • Eet dagelijks genoeg groente, fruit en volkoren graanproducten.
  • Eet voldoende (vette) vis.
  • Gebruik zo weinig mogelijk producten met een hoog gehalte aan verzadigde vetzuren.
  • Neem geen voedingsmiddelen en dranken met veel suikers en/of met een hoog gehalte aan voedingszuren.
  • Zorg ervoor dat je niet teveel zout binnen krijgt
  • Drink niet teveel alcohol

Naast bovenstaande adviezen is ook het moment waarop je eet belangrijk. De Nederlandse Gezondheidsraad adviseert om het eten en dranken te beperken tot zeven eet- en drinkmomenten per dag (inclusief ontbijt, lunch en avondeten).

Wist je dat?

Mensen die dagelijks light frisdranken drinken, hebben tot 44% meer kans op een hartaanval en op een beroerte dan mensen die geen lightdranken drinken.

Mensen die meer fastfood of croissants en donuts eten, hebben 37 tot 51 procent meer kans op een depressie dan mensen die dit voedsel nooit of zelden eten. Hoe meer men van dit voedsel eet, hoe groter ook de kans op depressie.

Diëtist nodig?

Bij een aantal zorgverzekeringen vergoedt de diëtist vanuit de aanvullende verzekering. Doordat de vergoedingen en voorwaarden per zorgverzekeraar enorm verschillen, kun je op het verkeerde been worden gezet. Heb je diabetes of een chronische longziekte, dan kun je vaak nog wel rekenen op een beperkte vergoeding. Bij een klein aantal zorgverzekeraars kun je je aanvullende zorgverzekering éénmalig verhogen tijdens het jaar. Je maandelijkse premie zal dan hoger worden. Let dus wel op of deze extra premie opweegt tegen de vergoeding die je krijgt. Bekijk het op de jongeren verzekeringen site

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.