De Goedkoopste Basisverzekering 2022: laagste premie volgt

De goedkoopste zorgverzekering is rond middernacht op 12 november weer bekend. Alle zorgverzekeraars hebben dan hun premies voor 2022 gepubliceerd. Ook voor het aankomende jaar is de stijging van de premie naar verwachting 3 euro per maand. Zowel de rekenpremie als de basispremie van Menzis en DSW stijgen op jaarbasis ongeveer 40 euro. Zodra alle premies bekend zijn gemaakt zie je hier de naam van de zorgverzekeraar, polis en de premie van de basisverzekering.

Budget zorgverzekering (naturapolis) kiezen in 2022?

Steeds meer mensen kiezen voor een budget zorgverzekering. Met een budgetpolis heb je een aantrekkelijke premie omdat niet alle ziekenhuizen door de zorgverzekeraar gecontracteerd. Wél kan het zo zijn dat het ziekenhuis waar jij je het prettigs bij voelt gewoon is gecontracteerd. Je bent met een budgetpolis, ook wel naturapolis genoemd, in principe gebonden aan de zorgverleners waarmee de verzekeraar een contract heeft. Hierdoor kunnen ze de premie lekker laag houden.

Top 6 goedkoopste zorgverzekeringen

Verzekeraar Premie standaard eigen risico Premie hoogste eigen risico
Zilveren Kruis € .. € ..
Just € .. € ..
De Friesland € .. € ..
HEMA € .. € ..
Zorg en Zekerheid € .. € ..
CZ Direct € .. € ..

Is vrije zorgkeuze belangrijk voor je?

Wil je liever niet gebonden zijn aan de contracten die je verzekeraar sluit, kies dan voor een restitutie zorgverzekering. Bij een restitutiepolis heb je altijd alles zelf in de hand. Je kunt dan terecht in elk ziekenhuis en bij elke zorgverlener. Let wel op, want de verzekeraar vergoedt maar tot maximaal 100% van het marktconforme tarief. Heb jij een hele dure fysiotherapeut die 50 euro in rekening brengt voor een behandeling waar normaal 30 euro voor staat? Dan vergoeden ze maar 30 en mag je de rest zelf bijbetalen.

Goedkoopste restitutiepolis 2022

De voordeligste restitutiepolis is dit jaar waarschijnlijk weer af te sluiten bij OHRA. Sinds 2018 bieden zij namelijk de meest goedkope zorgverzekering met vrije artsenkeuze. Zelf heb ik gekozen voor een combinatiepolis. Met combinatiepolis van Ditzo zijn wél alle ziekenhuizen gecontracteerd, maar niet alle klinieken of andere behandelcentra. Het onderlinge prijsverschil in premie is circa 5 euro per maand.