Goedkoopste zorgverzekering toch het meest gekozen voor 2021

Met nog een aantal weken voor de boeg waarin je kunt overstappen, hebben we toch alvast onderzoek gedaan naar het overstapgedrag van onze bezoekers. Wat we tot nu toe zien gebeuren, is dat maar liefst 48% van de bezoekers overstapt naar ZieZo, de goedkoopste zorgverzekering met een premie van € 87,25. Dat is dus bijna de helft van de overstappers!

Ongeveer 21% kiest voor de goedkope restitutiepolis van OHRA. Voor de DitZo polis “Goede Keuze” kiezen bij ons 12% van de consumenten. De andere 19% is verdeeld over verzekeraars zoals DeFriesland, Hema en Just.

  • 48% kiest voor ZieZo (naturapolis, de goedkoopste zorgverzekering in de lijst)
  • 21% kies voor OHRA (goedkoopste restitutie zorgverzekering op de site)
  • 12% gaat voor DitZo (natura maar wel veel vrije keuze)
  • 19% maakt een andere keuze

Nieuwe zorgverzekering Jaaah nog weinig afgesloten

De nieuwste speler op de markt – Jaaah – is nu een aantal dagen af te sluiten. We zien echter nog weinig bezoekers die voor deze polis gaan. Dat is bijzonder, aangezien ze een lage premie combineren met de expertise van ONVZ, want daar valt deze verzekering onder. Met het standaard eigen risico betaal je € 115 per maand en als je dit vrijwillig verhoogd maar € 89! Bovendien krijg je bij jaarlijkse vooruitbetaling nog extra korting. Zeker geen rare keuze dus!

Welke zorgverzekering moet ik nu kiezen?

Deze vraag is niet in 1 of 2 zinnen uit te leggen. Als je gezond bent en weinig gebruik maakt van zorg is de keus wel simpel; ga voor de goedkoopste. In alle andere gevallen is het belangrijk om goed te vergelijken. Je moet voor jezelf de afweging maken; welke zorg heb ik nodig? Het is ook een beetje afhankelijk van je situatie en leeftijd. Veel jongeren zijn fit en sportief en kunnen dus met een goedkope polis af.

Ben je wat ouder? Maak dan een bewuste keus. Het kan natuurlijk zijn dat je ook nog hartstikke vitaal bent en in dat geval is er weinig aan de hand. Gebruik maken van fysiotherapie zal je premie flink laten stijgen omdat je hiervoor een aanvullend pakket nodig hebt. Dit zit namelijk nooit in de basisverzekering. Eén uitzondering hierop is er wel in 2021: als je als gevolg van corona fysiobehandelingen nodig hebt, zal dit wel door je basisverzekering vergoedt worden!