Goedkope jongeren verzekering

Goedkope jongeren verzekering

, door GoedkoopsteZorgverzekering.nl

Ben je net achttien jaar geworden? Of van plan om uit huis te gaan? Dan moet je ineens veel dingen gaan regelen. Zo heb je onder andere een eigen zorgverzekering nodig. Deze verzekering is immers wettelijk verplicht. Maar nu wil je natuurlijk niet teveel premie betalen en daarnaast wil je ook graag naar wens verzekerd zijn. Denk daarbij goed aan de dingen die je in je pakket wil. Heb je lenzen of een bril, ga je nog naar de orthodontist, wil je dat de tandarts vergoed wordt etc.? Wij helpen je graag op weg met wat handige informatie en natuurlijk het kiezen van de voor jouw juiste zorgverzekering. De jongeren zorgverzekering is bedoeld voor personen van 18 tot 30 jaar.

Basisverzekering

De basisverzekering biedt dekking tegen de kosten van “basiszorg”. De overheid bepaalt de inhoud van deze dekking. Bij alle zorgverzekeraars is de inhoud van hun basisdekking dus gelijk. Qua premie ligt het landelijk gemiddelde op ongeveer 100 euro per maand. Hieronder kun je zien wat de basisverzekering allemaal vergoedt in 2012:

  • Zorg door de huisarts.
  • Medisch-specialistische zorg (ziekenhuiszorg), waaronder revalidatiezorg en transplantaties.
  • Medicijnen (daarvoor geldt soms een eigen bijdrage).
  • Hulpmiddelen zoals krukken.
  • Verloskundige zorg en kraamzorg.
  • Paramedische zorg, waaronder logopedie, ergotherapie en dieetadvies (voor een x aantal uren of behandelingen).
  • Fysiotherapie of oefentherapie voor volwassen als er sprake is van een chronische indicatie.

Aanvullende verzekering

Daarnaast bestaat er dus de aanvullende verzekering. De ‘gewone’ aanvullende verzekering vergoedt vaak alternatieve geneeswijzen en -medicijnen, fysiotherapie en andere therapieën (zoals caesartherapie en ergotherapie. Vaak zijn ook brillenglazen en contactlenzen, anticonceptiva en een ruime vergoeding voor kraamzorg en medicijnen gedekt. Een aantal verzekeraars bieden aanvullende verzekeringen waarop bijna alles is verzekerd. De premie voor een aanvullende verzekering varieert van € 5 tot € 50 per maand, bovenop de premie die je betaalt voor je basisverzekering.

Eigen risico

Voor iedereen geldt een verplicht eigen risico. Dat is het deel van de zorgkosten dat je via de basisverzekering zelf moet betalen. Dit jaar is het minimaal eigen risico 220 euro. Dit betekent dat je de eerste 220 euro die je aan medische kosten maakt, zelf moet betalen. Je kunt het eigen risico zelf verhogen met maximaal 500 euro. Hoe hoger het eigen risico, hoe meer korting je krijgt op je premie. Elke zorgverzekeraar bepaalt zelf de hoogte van die korting.

Kies, vergelijk en beslis via ons

Nu we je alvast een eindje op weg hebben geholpen is de beurt aan jou! Jij gaat bepalen hoeveel je wil betalen en wat je allemaal wil verzekeren. Je kunt via onze handige vergelijkingssite jongeren zorgverzekering vergelijken. Veel succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.