Goedkope zorgverzekering senioren

Goedkope zorgverzekering senioren

, door GoedkoopsteZorgverzekering.nl

Heeft u moeite met het vinden van een goedkope zorgverzekering voor senioren? Wij helpen u graag met het vinden van een voor u geschikte en goedkope zorgverzekering. Zo zijn onder andere goede dekkingen voor fysiotherapie en geneesmiddelen belangrijk.

Wat heeft u nodig?

Als oudere hoeft u niet altijd voor een uitgebreidere zorgverzekering te kiezen. Er zijn dekkingen die juist op latere leeftijd minder of helemaal niet meer aan de orde zijn. Kraamzorg, verloskundigenhulp en orthodontie heeft u niet meer nodig. Wanneer u gaat vergelijken, dan hoeft u daar dus al geen rekening meer mee te houden. Wellicht is het makkelijk om eerst voor uzelf na te gaan welke zorg u zoal nodig hebt, voordat u begint met het vergelijken van de aanbieders. 

Speciaal voor senioren!

Een aantal verzekeraars houdt rekening met de zorgbehoefte van senioren door middel van speciale pakketten. Deze bieden u aanvullende verzekeringen die u naast de verplichte basisverzekering kunt afsluiten. Hou er wel rekening mee dat er voor aanvullende verzekeringen géén acceptatieplicht geldt. Een verzekeraar hoeft u voor deze verzekering dus niet altijd te accepteren. De wijzigingen in de zorgverzekering 2013 hebben ook veel invloed op ouderen in Nederland. We hebben voor u een aantal tips omtrent deze veranderingen, zodat u daar alvast van op de hoogte bent en de kosten van uw senioren zorgverzekering zo goedkoop mogelijk kunt houden.

Rollators en andere loophulpmiddelen kreeg u vergoed vanuit de basisverzekering, maar vanaf 2013 geldt dat niet meer. Dat betekent dus dat u een rollator zelf moet betalen of huren. Wellicht is het slim om vóór 31 december nog een nieuwe rollator aan te vragen bij uw zorgaanbieder.

De hoogte van de vergoeding voor een gehoortoestel verandert. In 2013 betaalt u een eigen bijdrage van 25% over het aankoopbedrag. Laat, indien nodig, uw hoortoestel dit jaar dus nog vervangen!

Eigen bijdrage medische instelling. Komend jaar moet er een eigen bijdrage betaald worden van 7.50 euro voor verblijfskosten in een ziekenhuis of zelfstandige behandelcentrum.

Kijk en vergelijk!

Bent u nog wel tevreden over uw huidige zorgverzekering of denkt u dat het misschien beter kan? Misschien is uw persoonlijke situatie momenteel veranderd of heeft u behoefte aan andere zorg. Wij hopen u door middel van onze vergelijkingssite aan een betere zorgaanbieder te helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.