HEMA zorgverzekering nader bekeken

HEMA zorgverzekering nader bekeken

, door GoedkoopsteZorgverzekering.nl

HEMA heeft enkele dagen geleden aangekondigd met een eigen zorgverzekering te komen, na al actief te zijn in onder andere notarisproducten en autoverzekeringen. De stap van HEMA komt onverwachts omdat de winkelketen het nieuws pas laat in het jaar bekend maakt terwijl andere zorgverzekeraars al met nieuwe premies komen. De premie van de HEMA zorgverzekering is relatief laag maar of de HEMA zorgverzekering ook echt een goede keuze is, dat zoeken we hier haarfijn voor u uit.

De basisverzekering van HEMA

In haar uitingen stunt HEMA met haar lage premie van 69 euro, dit is echter met het hoogst mogelijke eigen risico van 860 euro. Wanneer het wettelijk verplichte eigen risico van 360 euro als uitgangspunt wordt genomen moet 89 euro per maand voor de HEMA zorgverzekering worden betaald. Hiermee is HEMA niet de goedkoopste, VGZ (€87,35) en FBTO (€88,50) zijn goedkoper met dit eigen risico. Een leuk extraatje is echter dat HEMA iedereen die de zorgverzekering afsluit 10% korting geeft op vrijwel alle HEMA producten. De zorgverzekering van HEMA wordt in samenwerking met grote verzekeraar Menzis aangeboden. De premie van Menzis zelf is nog niet bekend.

Aanvullende verzekeringen

Naast het standaard basispakket biedt HEMA nog drie aanvullende pakketten aan en een tandartsverzekering. In de aanvullende pakketten zijn fysiotherapie, spoedeisende zorg in het buitenland en anticonceptie bij vrouwen gedekt. De meest uitgebreide aanvullende verzekering van HEMA is duidelijk bedoeld voor gezinnen; hier is ook orthodontie voor kinderen onder de 18 tot 2000 euro in opgenomen en wordt kraamzorg vergoed.

Zorgaanbod

De basisverzekering van HEMA is een naturapolis waardoor alleen zorgkosten gemaakt bij een door HEMA gecontracteerde zorgaanbieder volledig worden vergoed. Momenteel is HEMA echter nog in gesprek met zorgaanbieders waardoor het nog onduidelijk is waar u terecht kunt in 2014. Mocht u een bepaalde aandoening of ziekte hebben waarvoor u terecht wil bij een bepaalde zorgverlener is het verstandig een zorgverzekering uit te zoeken die een contract heeft met de desbetreffende zorgverlener.

Conclusie: Weinig onderscheidend

Uiteindelijk blijkt HEMA met haar eigen zorgverzekering weinig onderscheidend te zijn. Dezelfde polis wordt namelijk ook door partner Menzis aangeboden. Daarnaast is de verzekering niet de goedkoopste. Het loont nog steeds de moeite om te vergelijken en de goedkoopste zorgverzekering uit te zoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.