Hoe duur is de zorgverzekering in 2023?

Inmiddels is het bij de meeste Nederlanders wel ingedaald, de kosten van de zorgverzekering gaan wederom omhoog. En dat merken we dan ook direct in onze portemonnee. Gemiddeld genomen gaat de zorgpremie met 9 euro per maand omhoog, met uitschieters van circa 15 euro. Maar hoe duur wordt de zorgpremie in 2023 voor jou?

Zorgverzekering duurder, dit valt er op

Waar we op Goedkoopstezorgverzekering.nl afgelopen de verzekeraar ZieZo prominent onder de aandacht brachten doen we dat nu niet meer. En dat is direct te zien aan het aantal overstappers. Waar in 2021 en 2022 daar in 50% van de overstappers voor heeft gekozen, is dat nu teruggebracht tot bijna 0. Hoe komt dat?

Dat is omdat ZieZo de afgelopen jaren de allergoedkoopste zorgpremie had, bij maximaal eigen risico. Nu is het goedkoopste label ‘Selectief’ gestopt, waardoor je automatisch bij de duurdere polis (ZieZo Basis) terecht komt. En daardoor komt deze zorgverzekering niet meer in de toplijstjes van goedkoopste zorgverzekering naar boven.

Andere goedkopere labels

De volgende, waaronder de onbekendere labels behoren nu bij de goedkope polissen.

  1. VinkVink
  2. FBTO
  3. Univé
  4. United Consumers
  5. Salland

Alhoewel hiervan geen cijfers bekend van, lijkt het erop dat er massaal gekozen wordt voor de polis van ZEKUR. Op alle vergelijkingssites komt deze, na het juist instellen van de filters, als goedkoopste basisverzekering 2023 bovendrijven. De hierboven genoemde polissen laten we dan ook massaal links liggen.

Dus hoeveel kost de zorgverzekering?

Er is al een zorgverzekering voor 102,95 per maand. Dat is dus ZEKUR, met het maximaal eigen risico van 885 euro en een zeer beperkt aantal gecontracteerde zorgverleners. En dat is juist het gevaar van deze budgetpolis. Heb je zorg nodig, dan kom je al snel bij niet gecontracteerde zorg en een flink te betalen eigen risico uit. En dan blijkt de goedkoopste zorgverzekering ineens toch niet zo voordelig uit te pakken.

Aanvullende verzekeringen

En wil je de basisverzekering combineren met aanvullend, dan komen er snel andere zorgpolissen naar voren. vergelijk de zorgverzekeringen eens met een zorgvergelijker en zie hoe duur, de voor jou beste polis in 2023 gaat zijn.