Huishoudelijke Hulp Toelage redt 20.000 banen

Huishoudelijke Hulp Toelage redt 20.000 banen

, door GoedkoopsteZorgverzekering.nl

Huishoudelijke hulp

Doordat gemeenten zich hebben ingeschreven bij Huishoudelijke Hulp Toelage (HHT) kunnen in totaal tenminste 19.000 huishoudelijke hulpen hun baan blijven behouden.

Huishoudelijke Hulp Toelage

Veel huishoudelijk hulpen dreigden hun baan te verliezen door de hervormingen van de zorg. De gemeenten zijn hierdoor opgeroepen door staatssecretaris Martin van Rijn en minister Asscher om te beginnen met het maken van plannen voor Huishoudelijk Hulp Toelage (HHT). Dit is een toelage die het bedrag van het inhuren van een huishoudelijk hulp verlaagd. Door de invoering van deze toelagen kunnen veel huishoudelijk hulpen alsnog hun baan behouden. Het gaat hier om contract van 16 uur per week. Er wordt verwacht dat het werkgelegenheidsverlies 80 procent minder is vergeleken met vorig jaar.

Tevredenheid

Momenteel heeft 98 procent van de gemeenten een aanvraag voor de HHT ingediend. Staatssecretaris Van Rijn is tevreden met dit hoge percentage. “Door de HHT kunnen huishoudelijk hulpen hun werk blijven doen tegen goede arbeidsvoorwaarden”, aldus Van Rijn. Ook minister Asscher laat weten erg tevreden te zijn met het aantal banen die behouden kunnen worden. “Doordat zoveel gemeenten meedoen, kunnen we ervoor blijven zorgen dat goed werk gewoon door kan blijven gaan.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.