Kinderen gratis meeverzekerd

Kinderen gratis meeverzekerd

, door GoedkoopsteZorgverzekering.nl

Bang dat de zorgverzekering voor het hele gezin duur uit gaat vallen? Geen zorgen, in de Zorgverzekeringswet (Zvw) is vastgelegd dat de basisverzekering voor kinderen gratis is. Kinderen tot 18 jaar zijn voor de basisverzekering gratis meeverzekerd met hun ouders of hun wettelijke vertegenwoordiger. 

Geboorte melden bij zorgverzekeraar

Nieuwe spruit? Gefeliciteerd! Vergeet niet de pasgeborene aan te melden bij je huidige zorgverzekeraar, ten minste binnen 4 maanden van de geboorte. Wanneer je vergeet een kind aan te melden bij de zorgverzekeraar kunnen de kosten flink oplopen.

Wanneer het kindje wordt aangemeld bij de verzekeraar worden de medische kosten vanaf de geboorte met terugwerkende kracht vergoed. Na de 4 maanden kan het kind nog steeds verzekerd worden maar worden zorgkosten na de geboorte niet met terugwerkende kracht vergoed. Helaas is het zo dat ouders nog steeds zelf zorg moeten dragen voor het aanmelden van hun kind bij de verzekeraar.

Op zoek naar de goedkoopste zorgverzekering voor het gezin? Vergelijk en vind de goedkoopste zorgverzekering voor gezinnen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.