Kun je een nieuwe zorgverzekering afsluiten na 1 januari 2015?

Kun je een nieuwe zorgverzekering afsluiten na 1 januari 2015?

, door GoedkoopsteZorgverzekering.nl

De maand november is inmiddels begonnen en dat betekent dat veel verzekerden ervoor kiezen om zorgverzekeringen met elkaar te gaan vergelijken op premie en voorwaarden. Dat is handig als je op zoek bent naar een geschikte en passende zorgverzekering voor het komende jaar. Verschillende zorgverzekeraars hebben inmiddels hun zorgpremie voor het komende jaar bekend gemaakt. Nog niet elke verzekeraar heeft dat gedaan, daarom kun je het beste nog even wachten met vergelijken.

Tot die tijd kun jij je echter wel alvast verdiepen in een aantal regels die gelden omtrent het overstappen naar een nieuwe verzekeraar en het opzeggen van je huidige zorgverzekering. Hoe zit dat nu eigenlijk? Waar let je precies op?

Je oude zorgverzekering opzeggen

Als je voor jezelf de keuze hebt gemaakt om je huidige zorgverzekering op te zeggen, dan kun je dat doen tot en met 31 december 2014. Na die datum is het niet meer mogelijk om je huidige zorgverzekering op te zeggen. Zorg daarom dat je dat op tijd doet! Heb je inmiddels een nieuwe zorgverzekeraar gevonden waar jij je zorgverzekering wilt onderbrengen? Dan kun je bij je nieuwe zorgverzekeraar aangeven dat je gebruik wilt maken van de opzegservice. Via deze handige opzegservice hoef jij je geen zorgen te maken over de opzeggen van je huidige verzekering. Dit wordt namelijk gedaan door je nieuwe zorgverzekeraar.

Kun je opzeggen en later besluiten om een nieuwe verzekering af te sluiten?

Ja, dit is zeker mogelijk. Je hebt namelijk de gehele maand januari nog om een nieuwe verzekering af te sluiten. Zorg echter wel dat je dit voor 31 januari 2015 hebt gedaan, anders loop je de kans op een boete en dat wil je natuurlijk liever niet. Je hebt in elk geval de gehele maand januari nog om een nieuwe zorgverzekering uit te kiezen. Dat geeft jou net wat meer lucht om een weloverwogen beslissing te maken?

Zijn er risico’s verbonden aan het later overstappen?

Er zijn geen echte risico’s verbonden aan het laat overstappen naar een andere verzekeraar. Waar je wel rekening mee dient te houden, is dat zowel de oude als de nieuwe zorgverzekeraar tegelijkertijd premie in rekening kunnen brengen. Voor zorgverzekeraars is het erg druk met het verwerken van de opzeggingen en nieuwe verzekeringen. Er wil dan weleens iets tussendoor glippen. Gelukkig hoef jij je er geen zorgen over te maken, want als je alles netjes conform de regels hebt gedaan, wordt de teveel betaalde premie door de oude zorgverzekeraar weer netjes aan je teruggestort.

Kortom, verdiep je in de premies en voorwaarden van de verzekeraars en sluit een verzekering af die goed bij jou past.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.