Late bekendmaking zorgpremies 2015

Late bekendmaking zorgpremies 2015

, door GoedkoopsteZorgverzekering.nl

De zorgverzekeraars zijn dit jaar laat met de bekendmaking van hun premie voor 2015. Momenteel heeft alleen zorgverzekeraar DSW hun nieuwe zorgpremie bekend gemaakt voor het aankomende jaar. De zorgverzekeraars hebben officieel tot 19 november de tijd om hun premies en voorwaarden voor het nieuwe jaar bekend te maken. Toch is het opvallend dat het dit jaar lang op zich laat wachten, aangezien vorig jaar rond deze tijd al meerdere premies bekend waren, zoals die van Argis en het Zilveren Kruis.

Nieuwe verantwoordelijkheden

Waarom laat de bekendmaking van de nieuwe zorgpremies zo lang op zich wachten? Een reden is dat zorgverzekeraars er nieuwe verantwoordelijkheden voor de langdurige zorg bij krijgen in 2015. De wijkpleging, zintuigelijke gehandicaptenzorg en geestelijke gezondheidszorg gaan vanaf 2015 onder de verantwoordelijkheid van de zorgverzekeraars vallen. Hierbij komen miljarden Euro’s kijken, waardoor er meer tijd nodig is om de nieuwe premies te berekenen.

Afwachting van concurrentie

Ook zijn er zorgverzekeraars, zoals VGZ, die eerst de concurrentie willen afwachten. Er zijn zorgverzekeraars die tot het laatste moment wachten met de bekendmaking van hun nieuwe zorgpremie om zo de allergoedkoopste zorgpremie aan te kunnen bieden. Deze afwachting komt de consument natuurlijk ten goede. Daarnaast geeft zorgverzekeraar VGZ aan nog in onderhandeling te zijn met verschillende zorgverleners. Nog niet alle afspraken en contracten met zorgverleners zijn momenteel rond waardoor er meer tijd nodig is.

Volgens zorgverzekeraar DSW is het onzin dat de zorgverzekeraars nu nog bezig zijn met de berekening van de zorgpremies. “Om de nieuwe zorgpremie te kunnen berekenen heb je de Miljoenennota nodig en die is op Prinsjesdag bekend gemaakt”. Hoe kan het dat je als zorgverzekeraar zes weken na die bekendmaking nog geen zorgpremie hebben kunnen berekenen’’, vraagt DSW directeur Chris Oomen zich af. Volgens hem zijn de zorgpremies over het algemeen al bekend, maar wachten de zorgverzekeraars op elkaar met de bekendmaking van hun nieuwe zorgpremie. DSW heeft de zorgpremie voor het aankomende jaar met 95 Euro gelijk gehouden aan de premie van het huidige jaar. De verwachting is dat andere zorgverzekeraars, en met name grote zorgverzekeraars als Achmea, VGZ en Menzis, hun premie wel zullen verhogen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.