Minder aanvullende verzekeringen in 2014

Minder aanvullende verzekeringen in 2014

, door GoedkoopsteZorgverzekering.nl

Financieel is 2013 een moeilijk jaar gebleken. De werkloosheid is tot grote hoogte gestegen, de werkgelegenheid staat zwaar onder druk, de koopkracht is er nog niet op vooruit gegaan en inflatie is nog steeds hoog. Kortom, Nederland heeft duidelijk minder te besteden. Om in deze situatie een goed leven te kunnen blijven leiden, is het belangrijk om een goed aantal besparingsmogelijkheden in acht te nemen. Een van die besparingsmogelijkheden is, om de aanvullende verzekering in 2014 te laten zitten en/of het eigen risico te verhogen tot 500 euro.

Aanvullende verzekering opzeggen

Volgens Independer is het aantal mensen dat op het platform slechts zocht naar een ‘basisverzekering’ in plaats van ook een ‘aanvullende verzekering’ gestegen met 8 procent (van 13 naar 21 procent) ten opzichte van vorig jaar. Dit suggereert dat veel mensen in 2014 hun aanvullende verzekering laten voor wat het is en blijven bij het basispakket.

Uw eigen risico verhogen

Een andere optie om geld te besparen rondom uw verzekeringen, is om uw eigen risico te verhogen tot 500 euro per jaar. Dit heeft als resultaat dat uw maandelijkse premie omlaag zal gaan. Tegelijkertijd loopt u een groter risico. Indien u onverwachte zorgkosten gaat maken, zult u een groter deel daarvan uit eigen zak moeten gaan betalen. Het is, ook als u nog nooit enig bezoek aan de dokter heeft gebracht, niet erg aan te raden om uw eigen risico zomaar te verhogen. De onzekerheid over uw zorgkosten zullen nooit helemaal gereduceerd zijn. Desondanks heeft in 2014 3,5 procent meer mensen besloten hun eigen risico te verhogen dan in 2013.

Andere methoden om te besparen

Wij raden u aan op andere manieren uw vaste lasten te besparen dan via uw zorgverzekering. De eerste mogelijkheid is natuurlijk uw telefoonabonnement. Met de vele flexibele abonnementen kunt u eenvoudig een hoop besparen. Houd goed in de gaten wanneer uw huidige abonnement afloopt, zodat u deze tijdig kunt opzeggen en de alternatieven kunt overwegen. Er is veel verandering gaande in de telecommarkt en prijzen veranderen voortdurend. Vandaar dat wij u aanraden om de alternatieven goed te onderzoeken wanneer het zover is, zodat u onmiddellijk kunt besparen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.