Minder overstappers zorgverzekering 2018

Minder overstappers zorgverzekering 2018

, door GoedkoopsteZorgverzekering.nl

In Nederland is de basisverzekering een verplichte verzekering. Wel heb je vrije keuze bij wie je deze verzekeraar onderbrengt. Overstappen is jaarlijks mogelijk. Vanaf 12 november 2017 kun je als verzekerde overstappen naar een andere zorgverzekeraar. Alle verzekeraars hebben dan de zorgpremie voor het nieuwe jaar bekendgemaakt. Het is dan aan jou om te beslissen bij wie je een verzekering afsluit. Waarom is overstappen nuttig en welke voordelen levert dit op?

Minder overstappers dan voorgaande jaren

Dit jaar verwachten prijsvergelijkers minder overstappers dan vorig jaar. In 2016 werd er door overstappers totaal 61,5 miljoen euro bespaard. In 2015 was dit nog een bedrag van 61,8 miljoen euro. In 2017 wijzigen ongeveer 910.000 Nederlanders van zorgverzekeraar. Dit zijn 170.000 mensen minder dan vorig jaar. Daarmee is het aantal overstappers sinds 2011 niet zo laag geweest. Mensen stappen minder vaak over omdat ze tevreden zijn over hun zorgverzekering of omdat ze denken dat een geringe premiestijging weinig betekent.

Toch blijkt uit onderzoek dat veel verzekerden toch willen overstappen. De belangrijkste reden hiervoor is de hoge premie. Andere redenen zijn onder meer een veranderde zorgbehoefte of een betere dekkingsgraad. Het kan zeker geen kwaad om ook voor komend verzekeringsjaar de premies van de verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken.

Waarom het toch zin heeft om over te stappen

Hoewel er minder overstappers zijn dan voorgaande jaren, heeft het wel degelijk zin om dit jaar naar je zorgverzekering te kijken. Binnen een klein tijdsbestek staat er een nieuw kabinet op het bordes bij de koning. In de komende kabinetsplannen is afgesproken om een besparing van maar liefst 2 miljard euro door te voeren binnen de zorg. Dit raakt veel groepen in de samenleving en alleen daarom al is het nuttig je verzekering opnieuw onder de loep te nemen. Hoewel de koopkracht stijgt volgens het aankomende kabinet, is het maar de vraag of iedereen hier daadwerkelijk van profiteert.

Ouderen en besparen

Volgens de nieuwe kabinetsplannen gaat bijna iedereen erop vooruit. Dit geldt echter niet voor een groep van 345.000 mensen. Bijna twee derde van deze groep bestaat uit gepensioneerden. Het zijn veelal de ouderen die de dupe zijn van Rutte III. Juist omdat deze groep achterblijft bij de rest, loont het voor ouderen om dit jaar goed te kijken naar de zorgverzekering. Er kunnen namelijk de nodige besparingen worden doorgevoerd.

Hoewel je als oudere misschien je hypotheek volledig hebt afgelost, is dit niet in je voordeel. De Wet Hillen komt namelijk over een tijdje te vervallen en dit betekent dat je belasting gaat betalen over de grond waar je woont. Verder staat naast de AOW ook de pensioenvoorziening onder druk. Bekijk daarom als oudere of je niet elders goedkoper uit bent met je zorgverzekeraar. Waarom teveel betalen als dit niet nodig is?

Vind de juiste verzekering

Voor iedereen geldt dat een passende verzekering belangrijk is. Je wilt een goede verzekering met uitstekende voorwaarden. Uiteraard tegen een scherpe premie en een uitmuntende service vanuit de verzekeraar. Start daarom met vergelijken als alle premies zijn bekendgemaakt en kies voor een verzekering die naadloos aansluit op je wensen en behoeften.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.