Nederlandse wiet minder sterk

Nederlandse wiet minder sterk

, door GoedkoopsteZorgverzekering.nl

Nederwiet is de afgelopen jaren een stuk minder sterk geworden zo blijkt uit de jaarlijkse THC-Monitor van het Trimbos instituut. Waar Nederlandse marihuana tien jaar geleden nog ruim 20 procent THC bevatte is dit gedaald naar 13,5 procent. 

Sterke daling THC gehalte recente jaren

Het kabinet heeft de wens het THC gehalte van Nederlandse wiet onder de 15% te houden. Het gemiddelde THC gehalte van wiet verkocht in Nederlandse coffeeshops daalde tien jaar geleden sterk maar bleef daarna enkele jaren schommelen tussen de 15 en 18 procent. Sinds enkele jaren is het THC gehalte sterk gedaald.

Ondanks dat het gemiddelde THC niveau is afgenomen blijkt één derde van de wiet een percentage THC tussen de 15 en 20 procent te bevatten. Uit het buitenland geïmporteerde wiet is een stuk minder sterk met een gemiddeld THC percentage van 5,1 procent.

De THC monitor van het Trimbos instituut onderzocht monsters van marihuana van 48 Nederlandse coffeeshops. Naast de meest populaire wiet werd van elke coffeeshop ook de meest sterk veronderstelde variant gekocht en geanalyseerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.