Nederlandse Zorgautoriteit in kwaad daglicht

Nederlandse Zorgautoriteit in kwaad daglicht

, door GoedkoopsteZorgverzekering.nl

Twee leden van de raad van bestuur van het hoogste zorgorgaan dat ons land kent, de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) hebben vandaag hun functie ter beschikking gesteld. Minister Schippers van Volksgezondheid heeft de twee daarop uit hun functie ontheven.

Markant is dat de NZa vanuit de Staat de opdracht heeft de zorgmarkt te bewaken en transparantie, efficiëntie en keuzevrijheid te bevorderen. Juist die transparantie lijkt een wassen neus te zijn nu het NRC bericht dat de bestuursvoorzitter van het NZa snoepreisjes betaald krijgt door partijen die de organisatie hoort te controleren. Zo bericht het NRC dat farmaceut Pfizer hotelovernachtingen van 700 euro per nacht heeft betaald voor het NZa.

Theo Langejan, de bestuursvoorzitter van de NZa zou in vier jaar tijd 16 maal op kosten van een sponsorend bedrijf naar het buitenland zijn gereisd. Op kosten van ICT bedrijven, farmaceuten, ziekenhuizen en een accountantskantoor. 

Slechts enkele dagen nadat het NRC met dit nieuws kwam hebben zowel (oud-) bestuursvoorzitter Langejan en (oud-) lid van raad van bestuur Eitel Hofman hun ontslag aangeboden, volgens hun verklaring ‘in het belang van de NZa’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.