Het nieuwe zorgstelsel van Emile Roemer

Het nieuwe zorgstelsel van Emile Roemer

, door GoedkoopsteZorgverzekering.nl

De Algemene Politieke Beschouwingen hebben Den Haag flink op zijn kop gezet. Na Prinsjesdag is er vanuit de oppositie flink wat tegengas gegeven op de gepresenteerde kabinetsplannen. Emile Roemer van de Socialistische Partij (SP) kwam tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen flink onder vuur te liggen vanwege zijn pleidooi voor een nieuw zorgstelsel. Waarom is dat? Zijn veel mensen in Nederland juist niet ontevreden en gefrustreerd over het huidige zorgstelsel?

Een nieuw Nationaal Zorgfonds

Waar de SP voor pleit is een Nationaal Zorgfonds. Je kunt het ook wel vergelijken met een soort ziekenfonds. Redenen waarom dit nodig is, zijn onder andere de bureaucratie in de zorg, de extreem hoge verdiensten van zorgverzekeraars en het forse eigen risico die verzekerden jaarlijks kwijt zijn. Hoewel er niets te zeggen valt over de intentie van de SP, is het vooral hoe dit betaald moet worden, waar andere partijen in de politiek tegenaan lopen. De SP heeft daar namelijk geen duidelijk antwoord op.

Waarom staat het huidige zorgstelsel ter discussie?

Dat het huidige zorgstelsel opnieuw ter discussie staat, is niet voor niets. Begin 2017 zijn er Tweede Kamer verkiezingen en veel politieke partijen hebben de Algemene Politieke Beschouwingen aangegrepen om kiezers te winnen. Veel partijen zijn niet tevreden over de huidige gang van zaken in de zorg, maar toch spreekt het Nationaal Zorgfonds van Emile Roemer niet aan. Waarom niet? Diverse partijen verwijten hem niet met een tegenbegroting te komen en ook de knelpunten in de zorg niet daadwerkelijk aan te pakken.

Wat kost het Nationaal Zorgfonds van Emile Roemer?

Wat vooral onduidelijk is, zijn de kosten die het met zich mee gaat brengen voor de individuele Nederlander. Veel partijen denken dan ook dat de zorg dankzij een Nationaal Zorgfonds alleen maar duurder wordt. Bovendien is er geen financiƫle ondersteuning voor de plannen van Emile Roemer die hij kan overleggen en verdedigen en dat stuit elke partij in de Tweede Kamer tegen de borst.

Kortom, het nieuwe zorgstelsel van Emile Roemer gaat er zeker niet komen, maar dat het huidige zorgstelsel niet optimaal is, zal door geen enkele partij worden ontkend. Het is en blijft een discussiepunt dat de komende maanden zeker nog besproken zal worden in de Tweede Kamer.

Reacties

  1. gea njmanting schreef:

    Voor een natonaal zorgstelsel

  2. Jacky Wiggers Aubri schreef:

    Vroeger was toch alles beter geregeld, nu is alles commercieel geworden, alles draait om geld en investeringen in kolossale kantoren de mens komt op de 2e plaats

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.