Nieuwe zorgverzekering alsnog annuleren

Nieuwe zorgverzekering alsnog annuleren

, door GoedkoopsteZorgverzekering.nl

Zorgverzekering afsluiten

Wanneer je een nieuwe zorgverzekering afsluit, krijg je binnen enkele minuten een bevestiging dat je bent overgestapt. Enkele weken later ontvang je per post je nieuwe zorgpas. Wat veel consumenten niet weten is dat wanneer ze een nieuwe zorgverzekering hebben afgesloten, ze nog 14 dagen de tijd hebben om deze alsnog te annuleren.

Bij iedere overstap krijgt de consument 14 dagen bedenktijd om zonder extra kosten alsnog de nieuwe zorgverzekering te annuleren. Er hoeft ook geen specifieke reden gegeven te worden waarom de zorgverzekering alsnog wordt geannuleerd. Je kan ervoor kiezen om naar je oude zorgverzekering terug te gaan of om over te stappen op een nieuwe zorgverzekering. Als je voor de eerste optie kiest, bekijk dan goed of je oude zorgverzekering al is opgezegd of niet, zodat je niet het risico loopt om onverzekerd 2015 in te gaan. In de meeste gevallen kun je gewoon contact opnemen met de klantenservice van je nieuwe zorgverzekeraar en aangeven dat je de nieuwe zorgverzekering alsnog wilt annuleren.

Wanneer je langer dan 14 dagen wacht met het alsnog annuleren van je nieuwe zorgverzekering is het helaas niet meer mogelijk om over te stappen. Je moet dan tot volgend jaar wachten voor het afsluiten van een andere zorgverzekering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.