Nieuwe zorgverzekering van Univé

Nieuwe zorgverzekering van Univé

, door GoedkoopsteZorgverzekering.nl

Unive Zorg Select Polis

Zorgverzekeraar Univé komt met een nieuwe zorgverzekering: de Univé Zorg Select polis. Met deze basisverzekering kunnen verzekerden voor de meeste planbare zorg in alle ziekenhuizen in Nederland terecht, met uitzondering van 14 specifieke behandelingen.

Kwaliteitszorg

De Univé Zorg Select is door de zorgverzekeraar geïntroduceerd voor mensen die kwaliteitszorg willen tegen een betaalbare premie en die geen probleem hebben met een selectiever zorgaanbod. Martijn Lekx, manager marketing van Univé, legt uit dat het afsluiten van contracten met een selectie van zorgverleners met een goede kwaliteitszorg bijdraagt aan een betere gezondheidszorg in Nederland. Univé heeft met 80 procent van de Nederlandse ziekenhuizen op basis van kwaliteit een contract afgesloten. De premie voor de zorgverzekering bedraag €85 per maand en €67,50 per maand wanneer er gekozen wordt voor het hoogste vrijwillig eigen risico.

Specifieke behandelingen

Verzekerden met een Univé Zorg Select polis kunnen voor spoedeisende hulp bij elk ziekenhuis terecht. Ook kunnen verzekerden voor de meeste planbare zorg bij elk ziekenhuis in Nederland terecht. Univé heeft echter wel contracten afgesproken met specifieke zorgverleners voor 14 specifieke behandelingen. Het gaat hier om behandelingen als een knievervanging en een staaroperatie. Univé heeft de contracten op basis van hoge kwaliteitsnormen afgesloten. In totaal is 80% van de Nederlandse ziekenhuizen gecontracteerd voor deze specifieke behandelingen. De verzekerden hebben natuurlijk wel de keuze om naar een zorgverlener te gaan waar Univé geen contract mee heeft, alleen wordt er dan geen volledige vergoeding van de behandeling betaald. De kosten zullen dan tot 50% vergoed worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.