Ontevredenheid leidt tot overstappen

Ontevredenheid leidt tot overstappen

, door GoedkoopsteZorgverzekering.nl

Ontevredenheid onder verzekerden zorgt ervoor dat steeds meer mensen besluiten om over te stappen naar een andere zorgverzekeraar. Ze zijn vooral ontevredenheid over hun eigen zorgverzekering, het verkeerd beantwoorden van vragen door de klantenservice en de hoge premie. Echter mag ook niet vergeten worden dat veel verzekeraars een campagne starten om mensen over te halen bij hen een zorgverzekering af te sluiten. Elk jaar wordt steeds actiever campagne gevoerd door zorgverzekeraars om verzekerden te overtuigen bij hen een zorgverzekering af te sluiten.

De keuzevrijheid en de hoogte van de premie zijn erg belangrijk

Naast al deze zaken, speelt ook de keuzevrijheid bij verzekerden een belangrijke rol. Veel mensen willen zelf kiezen voor een zorgverlener en niet gebonden zijn aan een zorgverlener die gecontracteerd is door een zorgverzekeraar. Een andere factor is ook de hoogte van de premie. Zorg wordt elk jaar duurder. Zo is het eigen risico bijvoorbeeld binnen enkele jaren gestegen met een paar honderd euro. Mensen willen daarom tegen een zo laag mogelijke prijs goed verzekerd zijn.

Er wordt veel minder overgestapt dan gedacht

Toch lijkt de keuze om daadwerkelijk over te stappen moeilijker te gaan dan gedacht. Bovendien stapt uiteindelijk ook maar een beperkt gedeelte over van de verzekerden die de intentie hadden om elders een zorgverzekering af te sluiten. Dit heeft een aantal belangrijke oorzaken. Er is nog maar weinig transparantie bij het vergelijken van zorgverzekeringen. Hoewel de premie wel duidelijk is, geldt dat vaak niet voor de gecontracteerde zorg. Dat zorgt ervoor dat mensen uiteindelijk veel minder overstappen dan oorspronkelijk de bedoeling was.

Het loont om te vergelijken

Ondanks de moeilijkheden waar tegenaan gelopen wordt, is het zeker aan te raden om wel te gaan vergelijken. Al was het alleen maar om te besparen op de premie van de zorgverzekering. Er kan hier flink wat winst behaald worden. Bovendien kan er nog meer winst op de premie behaald worden door het vrijwillig eigen risico met maximaal 500 euro te verhogen. Dit kan een premiebesparing opleveren tot 250 euro wanneer weinig gebruik gemaakt wordt van het eigen risico.

Ga vergelijken na de bekendmaking van de nieuwe zorgpremie

Ook als je tevreden bent over waar je nu zit, is het zeker de moeite waard om eens de premies en voorwaarden van diverse zorgverzekeraars met elkaar te vergelijken. Het kan je namelijk meer geld opleveren dan je denkt. Wacht hier wel mee tot zorgverzekeraars de premies voor het nieuwe verzekeringsjaar hebben bekendgemaakt. Tot nu toe heeft alleen DSW dit gedaan. Uiterlijk 19 november 2014 moeten zorgverzekeraars de nieuwe zorgpremie bekend hebben gemaakt voor het nieuwe jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.