Zorgverzekering voor ouderen

Ouderen hebben over het algemeen meer zorgkosten dan jongeren. Het is daarom belangrijk dat u een goede zorgverzekering heeft die bij u past. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een aanvullende verzekering waardoor u betere dekkingen heeft voor uw zorgkosten. Vergelijk nu snel en eenvoudig en vind de goedkoopste zorgverzekering voor ouderen die bij u past.

ZieZo van Zilveren Kruis
€108,25 / maand
8.7
beoordeeld door 432 mensen
Bekijken
De Friesland
€113,25 / maand
8.3
beoordeeld door 195 mensen
Bekijken
Just
€114,35 / maand
8.4
beoordeeld door 246 mensen
Bekijken
OHRA
€129,45 / maand
9.2
beoordeeld door 264 mensen
Bekijken

Overstappen

U heeft elk jaar de mogelijkheid om over te stappen op een andere zorgverzekering. Wanneer u van plan bent een andere zorgverzekering af te sluiten moet u dit voor 1 januari geregeld hebben. Uw huidige zorgverzekering wordt automatisch opgezegd door de nieuwe zorgverzekeraar. U kunt er ook voor kiezen om een aanvullende verzekering af te sluiten. Dit mag ook bij een andere zorgverzekeraar dan waar de basisverzekering loopt.

Tips voor ouderen

  • Bedenk goed wat uw zorgbehoeftes zijn en bekijk of u zich daarvoor aanvullend kan verzekeren. Denk hierbij aan een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen, gehoortoestellen en fysiotherapie.
  • Sluit niet te snel een nieuwe zorgverzekering af. Het is verstanding om verschillende zorgverzekeringen voor ouderen met elkaar te vergelijken om zo te zien welke zorgverzekering het beste bij u past.
  • Wanneer u er zelf niet uitkomt, vraag dan aan familieleden of zij u kunnen helpen bij het kiezen van een nieuwe zorgverzekering.

 

Wijzigingen komend jaar

Zoals elk jaar is de zorgverzekering aan veranderingen onderhevig. Verwacht wordt dat de gemiddelde premie met 9 euro per maand zal stijgen ten opzichte van 2017. Het eigen risico zal echter gelijk blijven, op 385 euro.

Het basispakket wordt uitgebreid met een aantal vergoedingen van belang voor ouderen:

12 sessies oefentherapie vergoed
Wanneer u last heeft van artrose aan het knie- of heupgewricht en hiervoor met oefentherapie word behandeld krijgt u in 2018 de eerste 12 sessies vergoed vanuit het basispakket.

Vervoer kankerpatiënten
Zittend vervoer van huis naar de behandellocatie en terug voor kankerpatiënten die immuuntherapie ontvangen wordt in 2018 vergoed.