Overstap Levert 80 euro op

Overstap Levert 80 euro op

, door GoedkoopsteZorgverzekering.nl

Onderzoek overstapgedrag

Nederlanders verwachten gemiddeld 80 euro op jaarbasis te besparen door over te stappen van zorgverzekeraar. Veel mensen zullen echter pas tot een overstap overgaan bij een besparing van 120 euro. Dit blijkt uit een onderzoek uitgevoerd door onderzoeksbureau Market Response in opdracht van de Autoriteit Consument en Markt (ACM).

Prijs de belangrijkste drijfveer

Besparing is de belangrijkste drijfveer voor overstappen zo blijkt uit het onderzoek. Men kan goedkoper uit zien door gebruik te maken van een werkgeverscollectief met korting of omdat de premie bij een andere verzekeraar lager is. Aangezien de premie dit jaar bij de grote verzekeraars zal stijgen wordt overstappen zodoende interessant voor een grote groep mensen.

De reden om bij de huidige zorgverzekeraar nog een jaar verzekerd te blijven ligt meer in tevredenheid. 60 procent van de consumenten die niet overstapt geeft aan dit niet te doen omdat men tevreden is over de huidige zorgverzekeraar, 37 procent van de mensen die niet overstapt wil bij de huidige zorgverzekeraar blijven vanwege de goede service.

Overstappen te ingewikkeld?

Opvallend is dat nog steeds 10 procent van de consumenten die er niet voor kiest om over te stappen dit doet omdat overstappen als te gecompliceerd wordt ervaren. Dit terwijl overstappen vaak erg eenvoudig is en de nieuwe zorgverzekeraar automatisch de oude zorgverzekering opzegt.

Verder blijkt uit het onderzoek dat consumenten die eerder voor een overstap hebben gekozen meer geneigd zijn dit weer te doen. Zo geeft 80 procent van de mensen die zich dit jaar op een nieuwe zorgverzekering oriënteert aan dit volgend jaar weer te zullen doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.