Overstappen naar een andere zorgverzekeraar – Waar let je op?

Overstappen naar een andere zorgverzekeraar – Waar let je op?

, door GoedkoopsteZorgverzekering.nl

Jaarlijks stappen honderdduizenden mensen over naar een andere zorgverzekeraar. Veel van deze mensen kiezen er bewust voor om hun zorgverzekering onder te brengen bij een andere zorgverzekeraar. Dit doen zij om te besparen om de premie, omdat de voorwaarden elders beter zijn of omdat een bepaalde zorgverzekering het beste bij hun wensen aansluit. Waar let je op als je overstapt naar een andere zorgverzekeraar?

Hoe is je zorgbehoefte?

Niet iedereen heeft dezelfde zorgbehoefte. Stel je voor dat je eind van dit jaar zwanger wordt, dan kan het wellicht prettig zijn een aanvullende verzekering te sluiten voor extra kraamhulp. Het loont dan zeker om de verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken. Sommige verzekeraars bieden namelijk een betere dekking dan je huidige verzekeraar. Uiteraard geldt dit bijvoorbeeld ook voor het aantal fysiotherapiebehandelingen en voor brillen of lenzen.

Welke soort zorgpolis kies je?

Tegenwoordig heb je de keuze uit verschillende soorten verzekeringen. Als je de keuze maakt voor een naturapolis wordt de vergoeding vanuit de zorgverzekeraar overgemaakt aan de gecontracteerde zorgverlener. Bij een restitutiepolis heb je veelal vrije zorgkeuze. Dit is voor veel verzekerden belangrijk. Mensen vinden het belangrijk om zelf hun arts, specialist of ziekenhuis te kiezen.

Ben je voldoende verzekerd?

Nederland is een land waar mensen zich veelal goed verzekeren. Daarmee bestaat tegelijkertijd het risico dat je jezelf oververzekerd. Je hoeft je niet altijd te verzekeren voor zorg die je niet nodig hebt. Als je alleen gebruikmaakt van zorg uit de basiszorgverzekering, hoef je natuurlijk geen aanvullende verzekering af te sluiten. Interessant is ook dat je bij verschillende verzekeraars voor dezelfde premie meer zorg vergoed krijgt. Iets om scherp op te letten!

Hoeveel premie wil je betalen?

Niet geheel onbelangrijk is natuurlijk de premie die je gaat betalen. Hoe hoger het eigen risico dat je kiest, hoe goedkoper de premie wordt. Dit is echter alleen aan te raden als je weinig tot geen zorgkosten maakt. Het gaat er vooral om dat je een zorgverzekering kiest die bij je past tegen een aantrekkelijke prijs!

Tijdig overstappen en afsluiten

Als je wilt overstappen naar een andere zorgverzekeraar, is het belangrijk dat je je oude zorgverzekering opzegt voor 1 januari 2015. Je nieuwe zorgverzekering dien je af te sluiten voor 31 januari 2015. Dit zijn belangrijke data om goed in de gaten te houden. Doe je dit niet, dan is de kans groot dat je bij je huidige verzekeraar blijft en dat je je nieuwe zorgverzekering kunt vergeten. Zorg er daarom voor dat je er tijdig bij bent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.