Overstappen Zorgverzekering

Overstappen Zorgverzekering

, door GoedkoopsteZorgverzekering.nl

Mensen kunnen ervoor kiezen om over te stappen naar een andere zorgverzekering. Hoe werkt het overstappen naar een zorgverzekering in 2012? We geven je hier wat informatie!

Waarom overstappen van zorgverzekering?

Er zijn verschillende redenen om over te stappen naar een andere zorgverzekering. Misschien is een andere zorgverzekering een stuk voordeliger dan de ander. Je kunt er ook voor kiezen om over te stappen, omdat het zorgpakket veel aantrekkelijker is. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat aanvullende verzekeringen veel uitgebreider zijn. Zeker met de economische crisis waarmee we te maken hebben, willen we natuurlijk gebruik maken van het beste en goedkoopste aanbod.

Wanneer overstappen?

Wil je overstappen van zorgverzekering in 2012, dan moet je dit voor 1 januari 2013 gedaan hebben. Als je niet voor 1 januari 2013 de huidige zorgverzekering stop zegt, dan wordt deze automatisch verlengd. Ben je op tijd met het vinden van een nieuwe zorgverzekering? De meeste aanbieders hebben een opstapservice: je hoeft dan dus niet zelf je huidige zorgverzekering op te zeggen. Dit kan echt alleen als je voor 1 januari 2013 een nieuwe verzekeraar vindt. Houd er ook rekening mee dat niet alle zorgverzekeraars een opstapservice hebben.

Aanvullende zorgverzekeringen

Elke Nederlander is verplicht een basispremie af te sluiten. Veel mensen kiezen ook nog voor aanvullende verzekeringen. Waar je rekening mee moet houden, is dat je vaak de aanvullende verzekeringen apart stop moet zetten. Het is dus lang niet altijd het geval dat je aanvullende zorgverzekeringen worden stopgezet, als je de basispremie stopzet. Lees de voorwaarden even goed door, zodat je precies weet hoe het bij jou zit.

Halverwege het jaar overstappen?

Is het mogelijk om halverwege het jaar je zorgverzekering stop te zetten? In principe niet. Een zorgverzekering heb je doorgaans voor een heel jaar. Er zijn wel wat uitzonderingen. Bijvoorbeeld:

  • Als je in het buitenland hebt gewoond en terug naar Nederland komt
  • Als je 18 jaar wordt
  • Als je militair was en uit dienst treedt
  • Als je bij een nieuwe werkgever terecht komt en hier een collectieve zorgverzekering afsluit

Voor alle andere gevallen geldt dat je moet wachten tot het einde van het jaar. Nu van zorgverzekering overstappen? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.