Overstappers verbeteren de zorg

Overstappers verbeteren de zorg

, door GoedkoopsteZorgverzekering.nl

Vanaf 19 november mag je er weer voor kiezen om te wisselen van zorgverzekeraar. Ben je niet tevreden met je huidige verzekering of verzekeraar, dan kun je overstappen naar een andere. Ben je wel tevreden? Dan is het toch een goed idee om eens rond te kijken wat de verschillende dekkingen en prijzen bij diverse zorgverzekeraars zijn. Bovendien is het verstandig om te kijken of 2016 veranderingen brengt voor je huidige zorgverzekering, dan kom je straks niet voor ongewenste verrassingen te staan. Jaarlijks stappen steeds meer mensen over naar een andere zorgverzekeraar.

Waarom wisselen van verzekeraar

Er zijn verschillende redenen om over te stappen. Zo kan je persoonlijke leven of gezondheidssituatie veranderd zijn, je wilt misschien geld besparen of je bent op zoek naar een bredere dekking. Als verzekerden besluiten om niet over te stappen, komt dit vaak door te veel onduidelijkheid in verzekeringspolissen. Ook de angst om een verkeerde beslissing te nemen speelt hierbij een grote rol. Hierdoor geeft bijna een vijfde van de verzekerde Nederlanders aan ondanks onvrede bij hun huidige verzekeraar te blijven.

Als jij ook twijfelt om over te stappen, is het belangrijk dat je weet dat er ook binnen je huidige verzekering voor 2016 van alles kan veranderen. Zo willen een aantal verzekeraars op recept bereide medicijnen waarvan het effect niet bewezen is vanaf 2016 niet meer vergoeden. Ook kan een verzekeraar samenwerkingscontracten beëindigen, waardoor jij vanaf volgend jaar ineens bij moet gaan betalen voor je zorg. Dit kan soms zorgen voor honderden euro’s verschil per jaar. Vaak is het dan het geval dat minimaal één verzekeraar beter op jouw behoefte inspeelt.

Meer transparantie in de zorg

Al een tijdje roept de politiek om meer transparantie in de zorg. Zo zou er meer inzicht in de zorg moeten zijn voor patiënten en zou de kwaliteit van de zorg duidelijker moeten worden. Daarom kan het geen kwaad om over te stappen naar een andere verzekeraar. Hierdoor wordt de concurrentie groter en stijgen de premies minder. Bovendien kan het zorgen voor een betere kwaliteit van de zorg en meer transparantie van verzekeraars, om zo een sterkere concurrentie te bewerkstelligen.

Minister Edith Schippers van Volksgezondheid stelde begin oktober al dat iedereen die niet tevreden is over zijn zorgverzekeraar, zou moeten wisselen van verzekeraar. Daardoor zouden verzekeraars beter gericht blijven op kwaliteit. Overstappen kan dus zorgen voor betere zorg en meer aanscherpingen binnen de zorgsector.

Maak hier als verzekerde dus gebruik van en ga vanaf 19 november rondkijken bij je eigen en andere verzekeraars. Controleer of je verzekering nog aan jouw wensen voldoet. Zo niet, kijk dan of er een andere verzekering is die dit wel doet, of een verzekering die goedkoper is. Je keuze dien je vóór 31 december te hebben gemaakt, dus laat je optimaal informeren en kies bewust voor je verzekering. Voor de beste zorg voor jezelf, maar ook voor meer transparantie in de zorg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.