Plan zorgpremie waarschijnlijk geschrapt

Plan zorgpremie waarschijnlijk geschrapt

, door GoedkoopsteZorgverzekering.nl

Na alle consternatie over de in het regeerakkoord gepresenteerde plannen over de inkomensafhankelijke premie gaat het plan zeer waarschijnlijk van tafel. Na overleg tussen VVD en PvdA gisteren avond melden ingewijden vandaag dat het plan zo goed als zeker wordt geschrapt. Hoe en of het zorgstelsel dan wel zal wijzigen is nog onbekend. In het weekend of maandag wordt hier meer over bekend zo is de verwachting.

Dinsdag debatteert de Tweede Kamer over het onlangs gepresenteerde regeerakkoord. Door alle consternatie die ook in de VVD zelf is ontstaan, voornamelijk over de inkomensafhankelijke zorgpremie wordt hier forse kritiek verwacht. Vandaag bespreekt de ministerraad de plannen rond de zorgpremie.

De inkomensafhankelijke zorgpremie speelt in op de wens van PvdA om de inkomsverschillen te verkleinen. Na doorrekening van onder andere het Centraal Planbureau blijkt echter dat ook middeninkomens er fors op achteruit zullen gaan waardoor een groot deel van de VVD leden dit onacceptabel vindt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.