Premie met 10 euro omhoog

Premie met 10 euro omhoog

, door GoedkoopsteZorgverzekering.nl

Zowel de premie als het eigen risico van de zorgverzekering gaat voor 2015 fors omhoog. Daarmee wordt de daling in premie van 2014 weer tenietgedaan. De verwachting is dat de premie voor de basisverzekering gemiddeld met 10 tot 15 euro per maand zal stijgen.

Bronnen rond de onderhandelingstafel meldden de cijfers die normaal gesproken op 16 september (Prinsjesdag) pas bekend worden gemaakt. Naast de premie zal ook het eigen risico verder stijgen, wat dit exact wordt is onduidelijk. Sommige bronnen spreken van een verhoging naar 375 euro, anderen van 400 euro.

Zorgverzekeraars hebben uiterlijk tot 19 november om hun nieuwe premies bekend te maken.

Veranderingen basispakket

Ook het basispakket zal de nodige veranderingen ondergaan voor 2015. Wat deze veranderingen exact inhouden is nog niet duidelijk. Ook dit zal op Prinsjesdag bekend worden gemaakt. Wel is al duidelijk dat er behoorlijk wat gaat veranderen aan de zorgverzekering.

Van AWBZ naar zorgverzekering

Een gedeelte van de (langdurige) zorg die nu wordt vergoed vanuit de AWBZ zal voor rekening van gemeenten komen. Zo zal thuishulp onder de verantwoordelijkheid van de gemeente gaan vallen. Andere zaken uit de AWBZ, zoals opname in een GGZ instelling zullen onder de zorgverzekering gaan vallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.