Problemen met betalen van eigen risico

Problemen met betalen van eigen risico

, door GoedkoopsteZorgverzekering.nl

Eigen risico

Het verplicht eigen risico zal aankomen jaar stijgen van €360 naar €375. Het AD laat weten dat steeds meer Nederlanders een betalingsregeling met hun zorgverzekeraar hebben getroffen. Er blijken steeds meer Nederlanders te zijn die moeite hebben met het betalen van hun verplicht eigen risico. Het gaat hier om honderdduizenden Nederlanders. Het aantal betalingsregelingen is vervijfvoudigd sinds het jaar 2012.

Ongunstig situatie

Bij zorgverzekeraar VGZ zijn er momenteel 250.000 betalingsregelingen getroffen. Dit zijn 100.000 regelingen meer dan vorig jaar. Bij zorgverzekeraar Zilveren Kruis is het aantal regelingen ook gestegen in vergelijking met vorig jaar. Momenteel hebben zij 240.000 betalingsregelingen lopen, 80.000 meer dan vorig jaar. Ook bij andere zorgverzekeraars zoals Menzis is te zien dat consumenten steeds meer moeite hebben met het betalen van het eigen risico en een betalingsregeling hebben getroffen. Frank Elion, directeur van VGZ, stelt dat de situatie zelfs zo ongunstig is dat verzekerden niet naar een ziekenhuis gaan wanneer zij worden doorwezen door hun huisarts. “Ook horen we steeds vaker dat bepaalde medicijnen niet worden opgehaald, omdat dit betaald zou moeten worden van het eigen risico”.

Vrijwillig eigen risico

Verzekerden hebben de mogelijkheid om het eigen risico vrijwillig te verhogen om zo flinke kortingen te krijgen op hun maandelijkse zorgpremie. Zorgverzekeraar VGZ probeert echter te benadrukken dat deze mogelijkheid alleen aantrekkelijk is voor mensen met weinig zorgkosten en genoeg financiële reserves. Voor mensen die niet veel geld achter de hand hebben, kan het heel nadelig uitpakken als er toch onverwachte zorgkosten gemaakt worden en deze dus zelf betaald moeten worden. Dit kan namelijk oplopen tot honderden Euro’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.