Record aantal overstappers verwacht

Vanwege het schrappen / minimaliseren van collectieve verzekeringen in 2023, wordt er dit jaar een record aantal overstappers verwacht. Weet jij al wat jij gaat doen?

Stap jij dit jaar over?

Vorig jaar zijn er ongeveer 1,1 miljoen mensen overgestapt. Dat is al jaren gelijk, vertaald in percentages is dit circa 6% van de 18+ers. Dit jaar verwachten we fors meer overstappers. En dat heeft een aantal redenen;

  • Veel collectieve verzekeringen zijn verdwenen (bijvoorbeeld via vakbonden en werkgevers)
  • Enkel op de aanvullende verzekering mag nog een korting worden berekend
  • Door de gemiddelde stijging van zorgpremie (9 euro per maand), los van correctie met de collectieve kortingen, is er een grotere prikkel om de zorgverzekering te vergelijken.
  • Steeds meer mensen ontdekken het gemak van online vergelijken en overwegen juist om de goedkoopste zorgverzekering met verhoogd, en meestal maximaal eigen risico te nemen.

Hier vergelijken, veilig overstappen bij de verzekeraar

Goedkoopste Zorgverzekering .nl houdt vanzelfsprekend de markt goed in de gaten. En dat doen we om je weer op de hoogte te houden van de goedkoopste zorgverzekeringen. Je zit dan altijd safe, want wij sturen je direct door naar de website van de zorgverzekeraar. Geen vreemde tussenschakels en geen moeilijk gedoe. Overstappen is binnen 5 minuten geregeld, en je nieuwe verzekeraar zegt altijd je lopende polis op. Mits je de overtap uiterlijk 31 december 2022 regelt. De periode kan je verlengen, wanneer je zelf je eigen polis nu opzegt. Dan heb je tot en met 31 januari 2023 de tijd om een nieuwe zorgverzekering te kiezen. En in iedere situatie kan je bovendien tot 31 januari nog aanvullende polissen activeren.