Ruim 80 procent al twee jaar trouw aan zorgverzekering

Ruim 80 procent al twee jaar trouw aan zorgverzekering

, door GoedkoopsteZorgverzekering.nl

Uit onderzoek van de Patiëntenfederatie NPCF, dat is uitgevoerd onder ruim 10.000 leden, is gebleken dat 83 procent van de verzekerden de afgelopen twee jaar niet van zorgverzekering of zorgpolis veranderd is. Wanneer er gekeken wordt naar de afgelopen vier jaar blijkt dat 70 procent van de verzekerden niet is overgestapt op een andere zorgverzekering. Nederlandse verzekerden blijken erg trouw te zijn aan hun zorgverzekering.

Tevredenheid zorgverzekering

Waarom zijn verzekerden trouw aan hun zorgverzekering? Het onderzoek laat zien dat bij het kiezen van een zorgverzekering het vertrouwen in de verzekering en de service belangrijke aspecten zijn. Daarnaast blijkt een goede dekking bij 48 procent van de ondervraagden een belangrijke reden te zijn om bij hun huidige zorgverzekering te blijven. Ruim 40 procent van de verzekerden geeft aan tevreden te zijn over hun zorgverzekering en geen behoefte te hebben aan een andere zorgverzekering of zorgpolis.

Verkeerde keuze zorgverzekering

Van de ondervraagde verzekerden gaf 9 procent aan wel eens een verkeerde keuze te hebben gemaakt betreft hun zorgverzekering. Het onderzoek laat zien dat het kiezen van een verkeerde zorgverzekering veel geld kan kosten. Zo blijkt dat een derde van de ondervraagden 100 tot 500 Euro kwijt was door een verkeerde zorgverzekering. Bij een op de zes personen liep dit bedrag op van 500 tot 1000 Euro. Naar aanleiding van de resultaten van dit onderzoek komt de NPCF met een zorgverzekeringscampagne met het motto ‘Word Wakker’. Hiermee wordt er geprobeerd mensen op te roepen goed na te denken bij het kiezen van een nieuwe zorgverzekering en de mensen bewust te maken van de gevolgen van een verkeerde zorgverzekering. In november krijgt iedereen de nieuwe zorgpolis binnen en het is dus van belang om deze goed te bekijken en na te denken over een andere zorgverzekering of zorgpolis een verstandige keuze is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.